Αρχική Videos Η Λιζ Τρας έκανε λόγο για “καταστροφική αποτυχία του Πούτιν στην Ουκρανία”

Η Λιζ Τρας έκανε λόγο για “καταστροφική αποτυχία του Πούτιν στην Ουκρανία”

0

Σφοδρή επίθεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας, μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η ίδια είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «προσπαθεί «να δικαιολογήσει μια καταστροφική αποτυχία στην Ουκρανία» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Η δύναμη του συλλογικού σκοπού είναι η απάντηση στον Πούτιν. H υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν πρέπει να εξασθενίσει. Είδαμε τον Πούτιν να προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τις καταστροφικές του αποτυχίες, στέλνοντας ακόμη περισσότερους εφέδρους σε μια τρομερή μοίρα. Προσπαθεί απεγνωσμένα να διεκδικήσει τον μανδύα της δημοκρατίας για ένα καθεστώς χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα ή ελευθερίες. Και κάνει ακόμα περισσότερους ψεύτικους ισχυρισμούς και τρομακτικές απειλές. Αυτό δεν θα λειτουργήσει. Η διεθνής συμμαχία είναι ισχυρή. Η Ουκρανία είναι ισχυρή».

Η πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δαπανήσει το 3% του ΑΕΠ για την άμυνα έως το 2030, επαναλαμβάνοντας μια υπόσχεση που έδωσε όταν έκανε εκστρατεία για να γίνει ηγέτης των Τόρις.
«Αυτή πρέπει να είναι μια νέα εποχή στην οποία δεσμευόμαστε στους εαυτούς μας, στους πολίτες μας και σε αυτόν τον θεσμό ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί – ό,τι χρειάζεται για να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας και να υπερασπιστούμε τις αξίες μας», πρόσθεσε η Τρας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments