Αρχική Videos Η Λεπέν συνεργάζεται με την αριστερή συμμαχία για να “ρίξουν” τον Μακρόν

Η Λεπέν συνεργάζεται με την αριστερή συμμαχία για να “ρίξουν” τον Μακρόν

0
Dodekanisos

Η ηγέτης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την αριστερή συμμαχία Nupes στο γαλλικό κοινοβούλιο, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που δημιουργεί προβλήματα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα όσα γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ του το Politico. Τόσο η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν όσο και το αριστερό μπλοκ υπό την ηγεσία του κόμματος του ακροαριστερού ηγέτη Jean-Luc Mélenchon (Ζαν Λυκ Μελανσόν) κατέθεσαν χωριστές προτάσεις μομφής αφότου η κυβέρνηση χρησιμοποίησε έναν έκτακτο πολιτικό μηχανισμό για να προωθήσει τον προϋπολογισμό της για το 2023 την περασμένη εβδομάδα.

«Επειδή μόνο το εθνικό συμφέρον καθοδηγεί τα λόγια και τις πράξεις, η ομάδα στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω θα ψηφίσει επίσης υπέρ της πρότασης μομφής που θα υποβληθεί.  Εάν αύριο πρέπει να πάμε ξανά στις κάλπες, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», είπε η Λεπέν κατά την διάρκεια ομιλίας της στο National.

To Politico αναφέρει πως Το ψήφισμα των Nupes είναι απίθανο να περάσει ακόμη και με την ακροδεξιά υποστήριξη, καθώς οι κοινές 240 ψήφοι τους εξακολουθούν να υπολείπονται της απαιτούμενης απόλυτης πλειοψηφίας των 289 ψήφων που απαιτούνται. Ωστόσο, η συμμαχία της αντιπολίτευσης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον Μακρόν μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο κυβερνητικός συνασπισμός έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας τον Ιούνιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments