Αρχική Επικαιρότητα Η κυβέρνηση βάζει σε …ασφυχτικό κλοιό τους ανεμβολίαστους!

Η κυβέρνηση βάζει σε …ασφυχτικό κλοιό τους ανεμβολίαστους!

0
Image by DoroT Schenk from Pixabay
Dodekanisos

Πακέτο μέτρων που θα αφορά αποκλειστικά και μόνος τους ανεμβολίαστους αναμένεται να επιβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα η Ελληνική κυβέρνηση. Είναι φανερή και ξεκάθαρη η πρόθεση της, να δυσκολέψει και άλλο τη ζωή όσων έχουν επιλέξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους να μην κάνουν το εμβόλιο. Η κυβέρνηση και η «επιτροπή ειδικών» περιμένει απότομη αύξηση των κρουσμάτων μετά την επιστροφή των αδειούχων. Κάτι που θεωρούν ότι θα δυσκολέψει το σύστημα υγείας. Και θα δημιουργηθούν προβλήματα. Παράλληλα αυτό που είναι δεδομένο ότι προβληματίζει είναι το ότι οι αριθμοί των νέων εμβολιασμών κινούνται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο κόσμος εμφανίζεται ολοένα και πιο διστακτικός και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε αυτούς που έχουν το γενικό πρόσταγμα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές».

«Προνόμιο» η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους;

Η κυβέρνηση μελετάει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει ως …προνόμιο την διασκέδαση μόνο στους εμβολιασμένους. Και μέσα στην διασκέδαση εκτός από τα νυχτερινά μπαρ και μαγαζιά μπαίνουν επίσης τα εστιατόρεια και οι καφετέριες. Αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μπαίνουν μέσα σε αυτά μόνο οι εμβολιασμένοι. Να αποκλειστούν δηλαδή όσοι δεν είναι! Είναι κάτι που και μόνο στο άκουσμα προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις. Αρκετός κόσμος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος. Ενώ είναι δεδομένο ότι υπάρχει προβληματισμός και στην πλευρά αρκετών επιχειρηματιών που δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού του κόσμου. Και δεν είναι υπερβολικό να σημειώσουμε ότι κάποιοι ανησυχούν ότι θα πληγεί η επιχείρηση τους με αυτό το μέτρο καθώς θα μειωθεί κατά πολύ η κίνηση

Εμβόλιο ή τεστ και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους;

Από εκεί και πέρα, το νέο σχέδιο που μελετάνε οι κυβερνώντες είναι να επεκτείνουν τα rapid τεστ (ή μοριακά) και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Είναι γνωστό ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα με δικά τους έξοδα (κάτι που μπορεί να σημαίνει 40 ευρώ). Αυτό είναι κάτι που συζητιέται να επεκταθεί και σε άλλους επαγγελματίες με σκοπό να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο.

Δείτε ΕΔΩ και άλλα άρθρα στην κατηγορία “Επικαιρότητα”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments