«Η Κριμαία και το Ντονμπάς θα παραμείνουν για πάντα Ρωσικά»

0
Dodekanisos

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα επέστρεφε ποτέ την Κριμαία και το Ντονμπάς στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναγνώριση της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι απλώς μια θεωρητική έννοια του διεθνούς δικαίου και οποιαδήποτε διευθέτηση θα είναι δαπανηρή, με τους Ρώσους να κερδίζουν στρατιωτικά.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλοι αναγνωρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και το απαραβίαστο των συνόρων μιας άλλης χώρας. Αυτή είναι μια ορθή θεωρία του διεθνούς δικαίου. Αλλά οι Ρώσοι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την Κριμαία, το Ντονμπάς ή το Λουχάνσκ», είπε ο Φίκο.

Ο Φίτσο τόνισε και τα εξής:
«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση και δεν θα υπάρξει ποτέ. Θα υπάρξουν μόνο 100.000 νεκροί από τη μία ή την άλλη πλευρά. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει είναι να παρέμβει το ΝΑΤΟ, και αυτός είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», πρόσθεσε ο Φίκο.

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και είπε ότι οι διαπραγματευτές θα μπορούσαν να προτείνουν, για παράδειγμα, την καθιέρωση ειδικού καθεστώτος για τις περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία και στη συνέχεια δημοψήφισμα για το μέλλον τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments