Αρχική Αθλητικά νέα Η Κορίνθιανς τιμώρησε παίκτη της γιατί φόρεσε πράσινα παπούτσια!

Η Κορίνθιανς τιμώρησε παίκτη της γιατί φόρεσε πράσινα παπούτσια!

0
Πηγή φωτογραφίας: benchwarmers.ie
Dodekanisos

Η κουλτούρα στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από εκείνη της Ευρώπης. Πράγματα που εδώ θα τα θεωρούσαμε υπερβολικά ή προσβλητικά, εκεί συχνά μετατρέπονται σε φυσιολογικά.

Ένα τέτοιο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Δευτέρας (21/06). Συγκεκριμένα ο Ζοάο Άλβες ή αλλιώς Ζο τιμωρήθηκε από την Κορίνθιανς γιατί φόρεσε παπούτσια στα χρώματα της μεγάλης αντιπάλου της, δηλαδή το πράσινο της Παλμέιρας!

Ο 34χρονος πρώην επιθετικός των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και της εθνικής Βραζιλίας, εμφανίστηκε με πράσινα υποδήματα στην κυριακάτικη (20/06) εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Μπαϊα για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι διευθυντές μίλησαν με τον Ζο για το περιστατικό. Τον προειδοποίησαν, του επέβαλαν πρόστιμο και δεν θα εμφανιστεί πάλι με πράσινα παπούτσια ούτε στα παιχνίδια, αλλά ούτε και στις προπονήσεις.

Στην πολιτεία του Σάο Πάολο υπάρχουν τέσσερεις ιστορικοί σύλλογοι της Βραζιλίας. Η Σάντος, η ομώνυμη Σάο Πάολο, η Κορίνθιανς και η Παλμέιρας. Συνεπώς, υπάρχει ένας συνδυασμός από έξι μεγάλα πολιτειακά ντέρμπι, αλλά ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει. Το «Paulista Derby» ανάμεσα στην Κορίνθιανς και την Παλμέιρας αποτελεί ένα από τα φανατικά ντέρμπι της Βραζιλίας.

Στο μεταξύ, ο Ζο απολογήθηκε στους φιλάθλους της Κορίνθιανς. Ζήτησε συγνώμη και ονόμασε το περιστατικό «μία περιττή διαμάχη», καθώς τα παπούτσια ήταν τιρκουάζ μπλε, τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ πράσινα παπούτσια λόγω της ιστορίας μου με την Timao, έναν σύλλογο που αγαπάω από τότε που ήμουν παιδί», είπε με δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από το περιοδικό Veja.

«Δεν θα έδειχνα ποτέ ασέβεια στον σύλλογο, ή στους φιλάθλους. Πάντα τιμάω και θα συνεχίσω να τιμάω την φανέλα της Κορίνθιανς», τελείωσε.

Ο Ζο της Κορίνθιανς και τα «επίμαχα» πράσινα παπούτσια. Πηγή φωτογραφίας: benchwarmers.ie  

Πηγή: espn.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments