Αρχική Αθλητικά νέα Η κόντρα μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ατλέτικο Μινέιρο ακόμα καλά κρατεί

Η κόντρα μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ατλέτικο Μινέιρο ακόμα καλά κρατεί

0
Πηγή: bbc
Dodekanisos

Μία ημέρα παρά κάποιες ώρες έχουν περάσει από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον αγώνα Ατλέτικο Μινέιρο-Μπόκα Τζούνιορς. Όμως η μεταξύ τους κόντρα ακόμα καλά κρατεί.  

Θυμίζουμε πως η Ατλέτικο απέκλεισε στα πέναλτι την Μπόκα Τζούνιορς στους 16 του Copa Libertadores. Μετά το τέλος του αγώνα, οι σύλλογοι συγκρούστηκαν στα αποδυτήρια. Από προστατευτικές μπάρες που εκτοξεύτηκαν μέχρι πυροσβεστήρες που παρά λίγο να εκτοξευθούν. Οκτώ παίκτες των Αργεντινών συνελήφθησαν. Σαν αποτέλεσμα έχασαν την πτήση της επιστροφής και ξέμειναν στο Μπέλο Οριζόντε για κάτι παραπάνω από 10 ώρες. 

Οι Αργεντινοί «βράζουν» με το VAR 

Η Μπόκα έχει πολλά παράπονα από το VAR και κάνει λόγο για «κλοπή». Οι ανακοινώσεις των δύο συλλόγων εξηγούν τα πράγματα από την δική τους οπτική πλευρά. Μάλιστα ο πρόεδρος των ”μποστέρος” είπε πως «Αυτό που συνέβη δεν είναι εύκολο. Τους νικήσαμε δύο φορές και αποκλειστήκαμε. Δεν συμφωνώ με το VAR. Προτιμώ να κάνει λάθος ο διαιτητής, παρά τρεις άνθρωποι στο VAR. Είναι αδικία και πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη. Θα ήταν προτιμότερο ο αγώνας να διεξαχθεί πάλι. Δεν ξέρουμε όμως αν θα συμβεί», δήλωσε ο Χόρχε Άμορ Αμίλ.

Η ανακοίνωση της Μπόκα

Αρχικά η Μπόκα κάνει λόγο για δύο γκολ που λανθασμένα ακυρώθηκαν. «Τα γκολ ήταν απολύτως ορθά και έπρεπε να καταλογιστούν. Μάλιστα είναι η μόνη περίπτωση στην ιστορία της διοργάνωσης που κερδίσαμε δύο παιχνίδια και αποκλειστήκαμε. Όσα συνέβησαν αποτελούν προκατειλημμένη απόφαση του ποδοσφαίρου μας», αναφέρει η ανακοίνωση. Θυμίζουμε πως και τα δύο ματς ήρθαν 0-0. Η Ατλέτικο κέρδισε 3-1 την Μπόκα στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση. 

Ενώ δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός πως για μέρες δέχονταν απειλές από μεριάς Ατλέτικο. «Μέρες πριν την ρεβάνς δεχόμασταν βίαιες εκφράσεις μέχρι που φτάσαμε στο σημείο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να υποστούν σωματική βλάβη. Στην συνέχεια για περισσότερες από 12 ώρες περάσαμε σε άθλιες συνθήκες. Για να μην παραβούμε το πρωτόκολλο υγείας. Αυτές οι αποφάσεις μας έπληξαν βαριά. Δεν έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, κλείνει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση-απάντηση από την μεριά των Βραζιλιάνων

Στον αντίποδα η Ατλέτικο Μινέιρο εξέδωσε την δική της ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα της Μπόκα. Ο Βραζιλιάνικος σύλλογος κατέστησε σαφές πως η Μπόκα άρχισε την διαμάχη. Μάλιστα τόνισε πως ο πρόεδρος της Σέρχιο Κοέλιο πλήρωσε την εγγύηση της αποφυλάκισης των παικτών της Μπόκα! 

«Καταρχάς όπως μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ η βίαια διαμάχη άρχισε από την πλευρά της Μπόκα Τζούνιορς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σε τόσο υψηλό επίπεδο τέτοιους είδους περιστατικά. Η Ατλέτικο Μινέιρο απαιτεί από την CONMEBOL να επιβάλει αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για τα εν λόγω συμβάντα. Συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης των Αστυνομικών Αρχών. Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου Σέρχιο Κοέλιο πλήρωσε από την τσέπη του την εγγύηση απελευθέρωσης των παικτών της Μπόκα. Το ποσό επιστράφηκε αργότερα από εκείνους. Όσον αφορά το στάδιο, είναι χώρος που έχουν διαδραματιστεί μεγάλα γεγονότα στις διοργανώσεις της CONMEBOL. Πρόκειται για έναν ασφαλή χώρο διεξαγωγής αγώνων. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν συμβεί επεισόδια. Ελπίζουμε πως αυτά θα αποτελέσουν μεμονωμένα περιστατικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έτσι ώστε να επικρατήσει η ειρήνη και η λογική. Τέλος παρά την απαράδεκτη υποδοχή που έτυχε η ομάδα μας στο ”Μπομπονέρα”, στη ρεβάνς δεν σταματήσαμε να παρέχουμε την αμέριστη υποστήριξή μας», τόνισε η Ατλέτικο.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments