Αρχική Videos Η Κίνα τερματίζει κάθε επαφή με τις ΗΠΑ για όλα τα σημαντικά...

Η Κίνα τερματίζει κάθε επαφή με τις ΗΠΑ για όλα τα σημαντικά ζητήματα

0

Την απόφαση να τερματίσει κάθε επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες για σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για το κλίμα, ανακοίνωσε η Κίνα. Αιτία βέβαια η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν η οποία είναι φανερό πως έχει ανάψει «φωτιές».  

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τις στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Ταϊβάν,  συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στα γύρω ύδατα. Οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ βρίσκονται «σε πτωτική πορεία», δήλωσε η Bonnie Glaser, επικεφαλής του προγράμματος για την Ασία στο German Marshall Fund.

«Και νομίζω ότι η Κίνα είναι πιθανό να αλλάξει το status quo στα στενά της Ταϊβάν με τρόπους που θα είναι επιβλαβείς για την Ταϊβάν και θα είναι επιζήμιοι για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Glaser. Οι κινήσεις της Κίνας να διακόψει την επικοινωνία με ανώτερους αξιωματούχους προκαλούν απαισιοδοξία σχετικά με τις πιθανότητες οι Πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ και οι ανώτατοι αξιωματούχοι τους να καταφέρουν να κατευνάσουν τις άμεσες εντάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments