Αρχική Videos «Η Κίνα δεν θα δεχτεί ποτέ τους κανόνες που επιβάλλουν οι λίγοι»

«Η Κίνα δεν θα δεχτεί ποτέ τους κανόνες που επιβάλλουν οι λίγοι»

0

Με έντονο τρόπο σχολίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G7 που έγινε στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Σε δήλωση του τονίζει το ότι «η Διεθνής Κοινότητα δεν θα ευθυγραμμιστεί με τους φιλοδυτικούς κανόνες που ωθούνται από την G7 και δεν θα επιτρέψει στην ομάδα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να κυριαρχήσει στις παγκόσμιες υποθέσεις».

«Η Κίνα δεν θα δεχτεί ποτέ τους λεγόμενους κανόνες που επιβάλλονται από λίγους. Η διεθνής κοινότητα δεν αποδέχεται και δεν θα δεχτεί τους δυτικούς κανόνες που κυριαρχούν οι G7 που επιδιώκουν να διχάσουν τον κόσμο με βάση ιδεολογίες και αξίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Υπουργείο Εξωτερικών συνέχισε κατηγορώντας την ομάδα ότι ενεργούσε για λογαριασμό των πολιτικών «πρώτα η Αμερική» και προσπάθησε να επιβάλει τη θέλησή της σε άλλους. «Αυτό δείχνει απλώς πόσο μικρή είναι η διεθνής αξιοπιστία για την G7», ανέφερε το υπουργείο.

Σε ένα κοινό ανακοινωθέν που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας το Σάββατο, η G7 απαρίθμησε πολλαπλούς ισχυρισμούς με στόχο το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων κλοπών τεχνολογίας, « οικονομικού καταναγκασμού» και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό. Η ομάδα είπε ότι αντιτίθεται σθεναρά σε «οποιεσδήποτε μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo με τη βία»  σχετικά με την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments