“Η κατάρρευση της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη ότι και να κάνουν οι ΗΠΑ”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η κατάρρευση της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη άσχετα με την πρόσφατη συμφωνία για πακέτο 61 δισ. Δολλαρίων από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Αμερικανός δισεκκατομμυριούχος Ντέϊβιντ Σακς.
«Αυτές οι σκηνές εορτασμού θα φαίνονται ιδιαίτερα ανόητες όταν η Ουκρανία καταρρεύσει ούτως ή άλλως. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει περισσότερα χρήματα. δεν μπορεί απλώς να τυπώσει περισσότερες οβίδες πυροβολικού και πυραύλους αεράμυνας», έγραψε στο X, αντιδρώντας έτσι στη χαρούμενη σκηνή στη Βουλή, όπου ορισμένοι από τους νομοθέτες εθεάθησαν να κυματίζουν σημαίες της Ουκρανίας.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επεσήμανε στο νήμα του στο X ότι, « Δεν είναι «μόνο» 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ουκρανία θα χρειαστεί τεράστιες ετήσιες εγχύσεις μετρητών για να αποτρέψει την ολοκληρωτική ήττα. Επομένως, είναι 61 δισεκατομμύρια δολάρια ως βάση για μια ετήσια πίστωση σε έναν νέο παντοτινό πόλεμο».

Επισήμανε ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν ξεκίνησαν επίσης με « ετήσιες πιστώσεις της τάξης των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτοί οι πόλεμοι κατέληξαν στο κόστος τρισεκατομμυρίων”.

«Απλά μαθηματικά », παρατήρησε ο επενδυτής, έδειξαν ότι το νέο νομοσχέδιο χρηματοδότησης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να αγοράσει την Ουκρανία « ακριβώς το ήμισυ μιας καλοκαιρινής αντεπίθεσης».Και, φυσικά, όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς κατέληξε αυτή η πολυανακοινωμένη απόπειρα αντεπίθεσης πέρυσι – περιορισμένα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης σε συνδυασμό με τεράστιες απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και υλικού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments