Αρχική Videos “Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μακριά”, προπαγάνδα ή αλήθεια;

“Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μακριά”, προπαγάνδα ή αλήθεια;

0

«Οι Ευρωπαίοι είναι απίθανο να συνεχίσουν να ανέχονται το αδικαιολόγητο υπερεθνικό εποικοδόμημα που τους ωθεί σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Μόσχα, επομένως η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μακριά!». Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Patrushev υπενθύμισε ότι «κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Πεντάγωνο ήταν έτοιμο να μετατρέψει την Ευρώπη σε ραδιενεργό έρημο. Είναι απίθανο να έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό των Αμερικανών στρατηγών», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό ασφαλείας της Ρωσίας,  η Ουάσιγκτον έχει άμεσο συμφέρον από την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «να εξαλείψει τον οικονομικό της ανταγωνιστή, να μην επιτρέψει στην Ευρώπη να ευημερήσει σε βάρος της συνεργασίας με τη Ρωσία. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι ο Παλαιός Κόσμος θα αφαιρεθεί από το καθεστώς του ως οικονομική δύναμη». Αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό ο λόγος που η Ουάσιγκτον περιστρέφει την ιστορία των αντιρωσικών κυρώσεων», τόνισε.

Ο Patrushev επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ, το οποίο «βασίστηκε σε έναν συνδυασμό φθηνών ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία και προηγμένης ευρωπαϊκής τεχνολογίας», αλλάζει ριζικά. Συνοψίζοντας, ο Patrushev τόνισε ότι «η Ρωσία θα διατηρήσει τον ιδιαίτερο ρόλο της στην ήπειρο, παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων της. “Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην Ευρώπη, αγνοώντας το γεγονός ότι ο ηγετικός ρόλος στην ήπειρο ανήκε ιστορικά στη Ρωσία. Τον 19ο αιώνα ήταν η Ρωσική Αυτοκρατορία, τον 20ο αιώνα η Σοβιετική Ένωση. Και έτσι θα είναι και τον 21ο αιώνα», κατέληξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments