Οι καλοί φράκτες κάνουν τους καλούς γείτονες

  

Του Τάσου Βογιατζόγλου

Πως σας φαίνεται η άποψη ότι, η επιδίωξη κάθε αθλητή είναι ,να αποκτήσει κάποια εξουσια, πάνω στον προπονητή του ;.Ακραία ; Δυστυχώς έτσι είναι, άλλωστε αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.
    Το διαπιστώνει καλύτερα ένας γονέας όταν βλέπει ότι η προτεραιότητα του παιδιού του ,είναι να πετύχει κάποια εξουσια μέσα στο σπίτι. Θα έχετε δει και κάποια κακά σπίτια, όπου  παιδιά είναι αυτά που τα διευθύνουν. Τα καλά τα όρια, μεταξύ γονιών και παιδιών, κάνουν τα καλά τα σπιτικά.
   Το ίδιο ακριβώς, πρέπει να συμβαίνει και στα καλά σωματεία. Απαραίτητη η ύπαρξη, ορίων μεταξύ παικτών και προπονητή. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις και βάζει τα όρια. Γιατί αλλιώς, εξουσια δεν θα έχει, ούτε στ αποδυτήρια ούτε στον αγώνα, ούτε στην προπόνηση. Αφού ο αθλητής που εξουσιάζει τον προπονητή του, δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο, να μάθει η να κάνει οτιδήποτε δύσκολο η άβολο, γι αυτόν
   Ένας χαρακτηριστικός τρόπος για να  εντοπίσετε τον κακομαθημένο αθλητή, είναι να δείτε τον τρόπο που θα μπει στ αποδυτήρια ,όταν η ομάδα έχει συγκέντρωση εκεί. Συνήθως είναι καθυστερημένος, χωρίς λόγω. Αν η πόρτα είναι ανοιχτή δεν θα ρωτήσει, μπορώ να μπω ; .Και αν η πόρτα είναι  η κλειστή ,ούτε θα την κτυπηση 
    Επίσης αυτός συχνά θα καβγαδίζει. Φυσικά ένας καλός προπονητής, τους θεωρεί κακούς και ανεπίδεκτους Τους βάζει όρια και αν τα περνάνε ,τους δείχνει την πόρτα εξόδου (η πάει αυτός)
    Ο καλός προπονητής ξέρει ότι, οι καλοί φράκτες κάνουν τους καλούς γείτονες

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments