Αρχική Επικαιρότητα Η Ιρλανδία θα κλείνει μπαρ και εστιατόρια από τις 8 το βράδυ

Η Ιρλανδία θα κλείνει μπαρ και εστιατόρια από τις 8 το βράδυ

0
Taoiseach Micheál Martin addressing the Nation at Government Buildings this evening (Photo: RollingNews)
Dodekanisos

Η κυβέρνηση στην Ιρλανδία αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 8 το βράδυ. Ενώ μειώνει και τον αριθμό των συμμετεχόντων σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι τα μέτρα, θα εφαρμοστούν από την Κυριακή, με διάρκεια 6 εβδομάδων. Τα χαρακτήρισε αναγκαία, διότι η «Όμικρον» είναι πιθανόν να φέρει ένα επίπεδο μολύνσεων «πολύ μεγαλύτερο απ’ οτιδήποτε έχουμε δει έως σήμερα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η παραλλαγή εξαπλώνεται με «επιθετικό τρόπο» σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. «Η ανάγκη να επιβραδύνουμε τη διασπορά της ”Όμικρον” και περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν την αναμνηστική δόση του είναι ξεκάθαρη», σημείωσε. «Πρέπει να υπάρξει μια πολύ μεγάλη και άμεση μείωση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων προκειμένου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο η ”Όμικρον” να μας κατακλύσει», τόνισε ο Μάρτιν.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιρλανδία έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Όμως η κυβέρνηση έχει πει πως αναμένει μια αύξηση των μολύνσεων, καθώς η παραλλαγή «Όμικρον» εξαπλώνεται. Η οποία αντιπροσώπευε σήμερα το 35% των κρουσμάτων στην Ιρλανδία, ένας αριθμός αυξημένος από το 14% την Τρίτη, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Το 90% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει εμβολιαστεί και περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών έχει επίσης λάβει μια αναμνηστική δόση. Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, επιβάλλονται παρά την αντίθεση του κλάδου των νοσοκομείων και ενός αριθμού βουλευτών στα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνώντα συνασπισμό. 

Βάσει των νέων κανόνων, στις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους η συμμετοχή θα περιοριστεί στο 50% της χωρητικότητας της αίθουσας ή σε 1.000 ανθρώπους, ό,τι είναι χαμηλότερο. Στις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους δεν θα μπορούν να παραστούν πάνω από 5.000 άνθρωποι. Όλοι όσοι έρχονται στη χώρα θα απαιτείται να προσκομίζουν είτε ένα τεστ αντιγόνων είτε ένα τεστ PCR, αναλόγως εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments