Αρχική Επικαιρότητα Η Ινδονησία θα αρχίσει να εμβολιάζει από αύριο τα παιδιά 6-11 ετών

Η Ινδονησία θα αρχίσει να εμβολιάζει από αύριο τα παιδιά 6-11 ετών

0
REUTERS/Willy Kurniawan
Dodekanisos

Η Ινδονησία θα αρχίσει να χορηγεί από την Τρίτη (14/12) εμβόλια κατά του κορονοϊού στα παιδιά ηλικίας 6 με 11 ετών, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Κάπως έτσι η Ινδονησία γίνεται μία από τις πρώτες στη νοτιοανατολική Ασία που αρχίζει να εμβολιάζει παιδιά.

Οι αρχές της Ινδονησίας άναψαν το «πράσινο» φως στο κινεζικό εμβόλιο της Sinovac Biotech για αυτή την ηλικιακή ομάδα τον προηγούμενο μήνα. Περίπου 26,5 εκατομμύρια παιδιά μπορούν πλέον να ανοσοποιηθούν κατά του ιού, επισημαίνει ο Μάξι Ρέιν Ροντονούβου, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου. Το εμβόλιο της Sinovac είναι το μόνο που έχει εγκριθεί για τα παιδιά στην Ινδονησία και ο Μάξι εξήγησε ότι από το επόμενο έτος το σκεύασμα αυτό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτή την ηλικιακή ομάδα. «Αυτό γίνεται για να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης όλων στην Ινδονησία (…) ενισχύουμε την ανοσία αγέλης», τόνισε. Παράλληλα σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 6 με 11 ετών θα αρχίσει από την ευρύτερη περιοχή της Τζακάρτα.

Η Ινδονησία έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια κρούσματα, με το 13% αυτών να αφορούν παιδιά ηλικίας 0 με 18 ετών, αναφέρουν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Στην Ασία, η Κίνα έχει αρχίσει την ανοσοποίηση των παιδιών ηλικίας άνω των 3 ετών. Ενώ η Καμπότζη άρχισε να χορηγεί εμβόλια κατά στα παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών τον Σεπτέμβριο. Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να εμβολιάζει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών πριν το τέλος του έτους.

Στην Ινδονησία καταγράφηκε ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του κορονοϊού στην Ασία. Όμως τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Έτσι τον Νοέμβριο καταγράφονταν κατά μέσο όρο 400 νέες μολύνσεις κάθε ημέρα, έναντι περίπου 4.000 τον Ιούλιο.

Η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της νόσου το 38% των 270 εκατομμυρίων κατοίκων της. Στην Ινδονησία χρησιμοποιούνται επίσης τα εμβόλια της Modern, της Pfizer/ BioNTech και της AstraZeneca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments