Αρχική Videos “Η Γερμανία πρέπει να συνεργαστεί ξανά με τη Ρωσία!”

“Η Γερμανία πρέπει να συνεργαστεί ξανά με τη Ρωσία!”

0

Μόλις η Ρωσία τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, θα πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Μια ρωσική κυβέρνηση που τερματίζει τις εχθροπραξίες «χρειάζεται μια ευκαιρία να ξαναρχίσει την οικονομική συνεργασία, σε μια άλλη στιγμή που αυτό είναι δυνατό», είπε ο Scholz στο Βερολίνο σε μια συνάντηση της Eastern Committee for German Business (OA), μιας εμπορικής ένωσης που επικεντρώνεται στις σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη. «Τώρα δεν είναι αυτή η ώρα.

Αυτή τη στιγμή, οι σχέσεις που έχουμε μειώνονται”, είπε ο Σολτς, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Zeit . Η ΕΕ “ενισχύει τις κυρώσεις” τώρα, αλλά η Ρωσία θα παραμείνει η μεγαλύτερη χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά την επίλυση της σύγκρουσης. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κάνουμε προετοιμασίες για αυτή τη φορά» . Ο Scholz περιέγραψε την τρέχουσα σύγκρουση ως απόπειρα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να δημιουργήσει εκ νέου μια Ρωσική Αυτοκρατορία που καταστρέφει το μέλλον της χώρας, και κατηγόρησε τη Μόσχα για φρικαλεότητες κατά Ουκρανών αμάχων.

Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει και δεν θα κερδίσει», είπε στον επιχειρηματικό όμιλο. Η αποφασιστικότητα του Βερολίνου να εγκαταλείψει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας – που ωθήθηκε κυρίως από τους εταίρους του συνασπισμού των Πρασίνων του Scholz – δημιούργησε προβλήματα στη Γερμανία ακόμη και πριν διακοπεί η παράδοση φυσικού αερίου από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream τον Σεπτέμβριο. Οι Γερμανοί προσπαθούν τώρα να καλύψουν σημαντικές ελλείψεις ενέργειας από αλλού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments