Αρχική Επικαιρότητα Η Γερμανία κατατάσσει στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» την Ελλάδα

Η Γερμανία κατατάσσει στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» την Ελλάδα

0
Καλωσήρθατε μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης / DW.COM
Dodekanisos

Πολύ δραματική προοιωνίζεται η κατάσταση στην Γερμανία. Την ώρα που ο υπουργός Υγείας στην Γερμανία κάνει λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τέσσερις χώρες της Ε.Ε. θα περιλαμβάνονται από την Κυριακή στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ». Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ», στο εξής, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Στην απόφαση τονίζεται ότι ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. 

Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments