Αρχική Videos Η Γερμανία καταστρέφεται αν σταματήσει εντελώς το Ρωσικό φυσικό αέριο

Η Γερμανία καταστρέφεται αν σταματήσει εντελώς το Ρωσικό φυσικό αέριο

0

Σε περίπτωση πλήρους διακοπής των εισαγωγών από τη Ρωσία, η Γερμανία θα έχει αρκετό φυσικό αέριο μόνο για δυόμισι μήνες , δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Klaus Müller, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (BNA).

«Ακόμη και αν καταφέρουμε να γεμίσουμε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας κατά 95 τοις εκατό μέχρι τον Νοέμβριο, αυτά τα αποθέματα θα εξακολουθούν να είναι αρκετά για περίπου δυόμισι μήνες θέρμανσης και βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση που σταματήσουν τελείως οι προμήθειες από τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε να μην είναι δυνατή η πλήρωση των εγκαταστάσεων της UGS, ακόμη και αν οι προμήθειες ήταν σταθερές. «Στην καλύτερη περίπτωση, τα τρία τέταρτα των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων θα μπορούν να αποθηκεύσουν την απαιτούμενη ποσότητα», πρόσθεσε ο Muller.

Με το φόβο πλήρους διακοπή της άντλησης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων εργάζεται για την παραγωγή φυσικού αερίου προτεραιότητας για ορισμένες βιομηχανίες που είναι κρίσιμες για τη γερμανική οικονομία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments