Αρχική Videos Η Gazprom δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του αγωγού Nordstream 1

Η Gazprom δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του αγωγού Nordstream 1

0

Η Gazprom, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας, ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του Nord Stream 1 δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ακόμη και όταν ένας «κρίσιμος» στρόβιλος για τον αγωγό επιστρέψει από τον Καναδά όπου επισκευάζεται. Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας ανέφερε: «H Gazprom δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο που επιτρέπει στη Siemens να βγάλει από τον Καναδά τον κινητήρα της τουρμπίνας αερίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία με πλήρη ασφάλεια».
Πριν μερικές ημέρες, ο Nord Stream έκλεισε με την επίσημη δικαιολογία των «επισκευών». Η ΕΕ και ειδικότερα η εξαρτώμενη από το φυσικό αέριο Γερμανία, περιμένουν τώρα να δουν εάν ο αγωγός θα ενεργοποιηθεί ξανά. Οι τουρμπίνες για το Nord Stream επισκευάζονται σε καναδικό εργοτάξιο που ανήκει στη γερμανική βιομηχανική εταιρεία Siemens. Ο Καναδάς συμφώνησε να παραδώσει τους στρόβιλους στη Γερμανία παρά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις εκκλήσεις από την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments