Αρχική Videos Η Γαλλία δεν συστήνει το εμβόλιο της Μοderna για άτομα κάτω των...

Η Γαλλία δεν συστήνει το εμβόλιο της Μοderna για άτομα κάτω των 30 ετών

0
Dodekanisos

Η αρχή δημόσιας υγείας της Γαλλίας συνέστησε σε άτομα κάτω των 30 ετών να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer όταν είναι διαθέσιμο αντί για αυτό της Moderna. Και αυτό διότι το τελευταίο ενέχει συγκριτικά, υψηλότερους κινδύνους καρδιακών προβλημάτων. Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει σήμερα το reuters. Η Haute Authority de Sante (HAS), η οποία δεν έχει νομική εξουσία να απαγορεύει ή να χορηγεί άδεια χρήσης φαρμάκων, αλλά ενεργεί ως σύμβουλος του γαλλικού τομέα υγείας, ανέφερε «πολύ σπάνιους» κινδύνους που συνδέονται με τη μυοκαρδίτιδα. «Στον πληθυσμό ηλικίας κάτω των 30 ετών, αυτός ο κίνδυνος φαίνεται να είναι περίπου πέντε φορές μικρότερος μετά το εμβόλιο της Pfizer σε σύγκριση με αυτό της Moderna», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση στο Παρίσι ήρθε αφού οι ρυθμιστικές αρχές σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, είχαν επίσης υιοθετήσει μια πιο αμυντική στάση έναντι στο Spikevax της Moderna. Ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης EMA ενέκρινε τον περασμένο μήνα την ενισχυτική δόση με το εμβόλιο Moderna για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Σημειώνεται ότι ο οργανισμός, νωρίτερα φέτος είπε ότι είχε βρει μια πιθανή σχέση μεταξύ της πολύ σπάνιας φλεγμονώδους καρδιακής πάθησης και των εμβολίων τόσο της Pfizer όσο και της Moderna.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον EMA, τα οφέλη και των δύο εμβολίων mRNA στην πρόληψη του κορωνοϊού εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες απόψεις που εκφράζονται από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments