Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα «φωτίσει» τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο...

Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα «φωτίσει» τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου!

0
Dodekanisos

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου συνεχίζει να καινοτομεί και για το 2020 η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα «φωτίσει» τον αγώνα που διεξάγεται για 7η χρονιά, την Κυριακή 3 Μαΐου 2020. Την σπουδαία αυτή είδηση ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

«Μία από τις ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου θα είναι η υποδοχή και τελετή αφής της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Φλόγα θα αφιχθεί στη Ρόδο με αντιπροσωπεία του Δήμου Μαραθώνα και θα ανάψει με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό στην πλατεία Δημαρχείου, μία εκδήλωση την οποία αξίζει να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι», ήταν τα λόγια της κας Παπαβασιλείου στους εκπροσώπους του Τύπου στο ξενοδοχείο «Best Western Plaza».
Η ίδια ξεκινώντας τον λόγο της, τόνισε: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, μας έδωσε την ευκαιρία να επενδύσουμε στην δυναμική αγορά του Αθλητικού Τουρισμού και ταυτόχρονα, να επιτύχουμε σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Αναγνωρίζεται πλέον ως αθλητικός θεσμός πέρα από τα σύνορα της χώρας, έχοντας φθάσει σε σημείο να προσελκύει αθλητές από 47 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Αυτό δεν συνέβη από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση στο στόχο! Οπωσδήποτε συνέβαλαν στην επιτυχία οι χορηγοί, υποστηρικτές και εθελοντές της διοργάνωσης».
Η Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό ζωγραφικής σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας:
«Από τις βασικές αποστολές της διοργάνωσης είναι η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι & της αθλητικής συμμετοχής, να «εκπαιδεύει» τους δρομείς του αύριο, να αναδεικνύει την ιστορική, αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ρόδου και τις φυσικές της ομορφιές. Γι’ αυτό και η Οργανωτική επιτροπή τους Διεθνούς μαραθωνίου Ρόδου αποφάσισε να διοργανώσει φέτος σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Ρόδο και την πρόεδρο κα Αικατερίνη Λέγγου, διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και νέους με τίτλο: «Ως τίτλο πολιτισμού και αθλητισμού ανά τους αιώνες, η Ρόδος εμπνέει ζωγραφικά έργα παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο που εξυμνούν τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας».


Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από τις 20 Ιανουαρίου και λήγει στις 5 Απριλίου. Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό μπορεί να βρει κανείς στο σάιτ της παιδικής πινακοθήκης. Καλούμε όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος και ανυπομονούμε για τα έργα τους. Η βράβευση όσων διακριθούν θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Μαραθωνίου
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε ακόμη:
«Μέγας χορηγός του Διεθνής Μαραθωνίου Ρόδου, είναι η Under Armour που υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό στη χορηγική οικογένεια του αγώνα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την παγκοσμίως καταξιωμένη εταιρεία αθλητικών ειδών. Με τη συνεργασία αυτή, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου εξελίσσεται ακόμα περισσότερο και συνεχίζει τις σπουδαίες προσφορές προς τους συμμετέχοντες δρομείς.
-Χρυσός Χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι ο όμιλος H HOTELS Collection-Hatzilazarou Group. Ο όμιλος H HOTELS Collection-Hatzilazarou Group, ενδυναμώνει φέτος τη χορηγική υποστήριξη της διοργάνωσης, θέτοντας κάτω από την ομπρέλα του τη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον Εθελοντισμό.
-Έχουμε τη μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε φέτος με την εταιρεία marketing Three Sixty του κ. Μιχάλη Ίκουτα που φιλοτέχνησε την αφίσα του 7ου Μαραθωνίου Ρόδου εμπνευσμένη από τους αρχαίους Ρόδιους ολυμπιονίκες. Ως χορηγός επικοινωνίας του αγώνας μας, η Three Sixty έχει αναλάβει την διαδικτυακή προβολή και προώθηση στις αγορές στόχους στο εξωτερικό.
-Το Mitsis Grand HoteL για μία ακόμη φορά, είναι ο επίσημος χορηγός φιλοξενίας του Μαραθωνίου! Μία από τις σημαντικότερες χορηγικές συνεργασίες της διοργάνωσης, καθώς καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας των προσκεκλημένων αθλητών, δημοσιογράφων κλπ.
Βεβαίως στη λίστα των χορηγών-υποστηρικτών του Μαραθωνίου Ρόδου περιλαμβάνονται οι: Aegean, Blue Star Ferries, Blue Bay, Amstel Free, iStorm, ΔΕΡΜΑΕ, ΚΑΥΚΑΣ, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, PEUGEOT Παρασκευάς, ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ, FIBRAN, Lindos Blu, Travel Exchange Καμπούρης, Semiramis Hotel, Best Western Plaza Hotel
Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Rhodian Tours, Parthenon City Hotel, Hermes Hotel, Ergo Insurance κλπ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος της Ο.Ε.
κ. Βασίλης Ζήκας, που μεταξύ άλλων, είπε για τον Μαραθώνιο Ρόδου:
«Αναδεικνύει αξίες όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί και διδαχθεί από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.
Δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών, στα μέλη του δρομικού κινήματος, στους μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής και της κίνησης, στοχεύει πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων και στην προάσπιση όλων εκείνων των αξιών και των ιδανικών που καθιστούν μια κοινωνία ενεργή και ικανή να ανταπεξέλθει με αξιώσεις στη σημερινή συγκυρία.
Υποδέχεται συμμετοχές από το εξωτερικό και από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.


Δίνει την ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων (της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του ΣΕΓΑΣ , της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες.
Δίνει την ευκαιρία σε τοπικές επιχειρήσεις να υποστηρίξουν τον τόπο τους συμμετέχοντας οικονομικά στην διοργάνωση και στις ανάγκες που προκύπτουν ως χορηγοί για την εξασφάλιση υπηρεσιών και αγαθών απαραίτητων για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα.»

Το μέλος της Διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ο.Ε. κ. Μιχάλης Παυλούς μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Παναγόπουλου και του γενικού γραμματέα κ. Σεβαστή και τόνισε: «Ο ΣΕΓΑΣ είναι αρωγός στην εκδήλωση, που τιμά όχι μόνο το Νότιο Αιγαίο, αλλά και όλο το πανελλήνιο. Ο στόχος της διεθνοποίησης του Μαραθωνίου Ρόδου είναι γεγονός και το βλέπει κανείς καθαρά»

Ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού της συνδιοργανώτριας Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής, είπε: «Έχουμε καταφέρει τον Μαραθώνιο Ρόδου να τον κάνουμε θεσμό και παγκόσμιο, Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της οργανωτικής ομάδας, που ηγείται η κα. Παπαβασιλείου. Την συγχαίρω όπως και τους συνεργάτες της. Καλώ όλους τους Ροδίτες να αγκαλιάσουν την εκδήλωση, που αποτελεί μεγάλη διαφήμιση για το νησί της Ρόδου».

Τον ΔΟΠΑΡ εκπροσώπησε το μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού κ. Μιχάλης Πανάγος, που αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, τόνισε: «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη διοργάνωση είναι αρκετά σοβαροί και επόμενο είναι το εγχείρημα να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν ο ΔΟΠΑΡ, σαν συνδιοργανωτής».

Στο τέλος μίλησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μέλος της διοίκησης της, κ. Στέφανος Παλλάς, που είπε: «Ο Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που προβάλλει σε όλο τον πλανήτη το νησί μας. Εύχομαι κι ελπίζω η φετινή διοργάνωση να είναι η καλύτερη που θα έχει γίνει από το 2014 που ξεκίνησε»

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου θα διεξαχθεί για 7η φορά στις 3 Μαΐου 2020 και οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/

Συνδιοργανωτές είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή
που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.rhodesmarathon.gr/


https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments