Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Η φλόγα της αγάπης και στη Ρόδο

Η φλόγα της αγάπης και στη Ρόδο

0
lampadidromia
Dodekanisos

Με την συμμετοχή αρκετών μελών της ροδιακής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 στη Ρόδο, η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με διοργανωτή τον τοπικό και δραστήριο Σύλλογο «Άγιος Εφραίμ».
Όπως και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, έτσι και στη Ρόδο, Έλληνες και ξένοι μετέφεραν την «Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής» για τον συνάνθρωπό μας.
Η αφή της έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα από τον πάτερ Νεκτάριο Πόκκια και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φιλήμονα Νικολάου, ενώ τον πρώτο βωμό άναψε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης μας Θανάσης Μπαράκας.
Από τον βωμό και με προσωπικές δάδες, οι συμμετέχοντες άναψαν την «Φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου κι Ελλάδος» και ξεκίνησαν την Λαμπαδηδρομία-πεζοπορία.
Περιφερειακά από το Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου, το Λιμάνι και εσωτερικά από την Παλιά Πόλη και το Μαντράκι, οι Λαμπαδηδρόμοι κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου, συνοδευόμενοι από την Φιλαρμονική του Δήμου και δύο υπέροχα άλογα του Ιππικού Ομίλου Ρόδου «Ο Κάδμος». Επίσης, μέλη και φίλοι μετέφεραν την σημαία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», ενώ οι Έφεδροι Καταδρομείς την ελληνική σημαία. Συμμετείχαν ακόμη, μέλη άλλων Εθελοντικών Συλλόγων κοινωνικής προσφοράς της Ρόδου (Ροδαυγή, Ανάδοχη Αγκαλιά και άλλοι), Πρόσκοποι από τη Ρόδο, Εθελοντές Σαμαρείτες του «Ερυθρού Σταυρού», καθώς και ποδηλάτες των Αθλητικών Συλλόγων «Ροδήλιος», «Έλαφος» και Γ.Σ. Διαγόρας.
Το δεύτερο βωμό άναψαν από κοινού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η Ζωή» κ. Αδαμάντιος Βαρνάς και ο πρόεδρος του αντίστοιχου Συλλόγου της Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Νικολάου.
Ακολούθησε, σε μια σεμνή τελετή, η αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων και η ανταλλαγή λαβάρων και πλακετών, όπως και χαιρετισμοί των δύο προέδρων.
Η αδελφοποίηση έχει σκοπό την από κοινού διάδοση, προώθηση και εδραίωση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ως θεσμού της τακτικής και ελεύθερης, μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος με κάθε νόμιμο τρόπο, καθώς και η παράλληλη Δωρεάς Μυελού των Οστών.
Αμέσως μετά, χαιρετισμοί απηύθυναν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Χρήστος Ευστρατίου.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Χόρεψε λέρικους χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης, σε μουσική και τραγούδια των κ. Γιάννη Λεντάκη και Γιάννη Κλαδάκη.
Σειρά πήρε το συγκρότημα «Μπαρόκο» με τις Ηλιάνα και Ειρήνη, ενώ τραγούδησε και η Μαρία.
Στο τέλος, τον ύμνο του Συλλόγου τραγούδησε η κα. Ιβόνη Παναγιώτου, στιγμή που λαμπερά βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό της Ρόδου.
-Την εκδήλωση στήριξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Ρόδου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments