Αρχική Videos “Η φιλοπολεμική στάση των Βρυξελλών επεκτείνει τη σύγκρουση” (vid)

“Η φιλοπολεμική στάση των Βρυξελλών επεκτείνει τη σύγκρουση” (vid)

0
Dodekanisos

Το Ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια ακόμα τοποθέτηση αναφορικά με την Ουκρανική κρίση τονίζοντας ότι το μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται ειρήνη και όχι παρατεταμένη σύγκρουση. Οι δηλώσεις αυτή τη φορά έγιναν από τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών Tamas Menczer (Τάμας Μέντσερ) ο οποίος ουσιαστικά απάντησε σε μια τοποθέτηση που είχε κάνει νωρίτερα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον η οποία τόνισε «την αποφασιστικότητα και ενότητα του μπλοκ να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί».

Επέμεινε επίσης ότι «για να τελειώσει αυτή η κρίση, πρώτα ο Πούτιν πρέπει να χάσει». Απαντώντας ο Menczer είπε ότι η Γιόχανσον έκανε «μια πολύ επικίνδυνη δήλωση επειδή συνδέει το τέλος μιας κρίσης με ένα στρατιωτικό γεγονός, για το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβεί ή αν θα συμβεί».
«Αυτή η φιλοπολεμική στάση των Βρυξελλών επεκτείνει τη σύγκρουση και τα δεινά. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και απαράδεκτο» , τόνισε. Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της Ουγγρικής κυβέρνησης η οποία είναι ότι «χρειαζόμαστε άμεση ειρήνη αντί για μεγαλύτερο πόλεμο. Η ειρήνη απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός και διάλογο».
Η Ουγγαρία παρέμεινε σχετικά ουδέτερη από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Αρνήθηκε να στείλει όπλα στο Κίεβο σε αντίθεση με πολλά άλλα μέλη της ΕΕ και επέκρινε συνεχώς τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες στη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments