Αρχική Αθλητικά νέα Η FIFA δηλώνει άγνοια για τις καταρρεύσεις ποδοσφαιριστών στα γήπεδα

Η FIFA δηλώνει άγνοια για τις καταρρεύσεις ποδοσφαιριστών στα γήπεδα

0
Πηγή: egypttoday.com
Dodekanisos

Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε προσπαθήσει να ερμηνεύσουμε και να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα όσον αφορά το ερώτημα γιατί καταρρέουν ξαφνικά τόσοι πολλοί αθλητές στα γήπεδα. Ένας προβληματισμός ο οποίος έχει εξλιχθεί σε «πανδημία». Παράλληλα, διατυπώνεται το ερώτημα της πιθανής σύνδεσης των περιστατικών αυτών με τη διενέργεια εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, καθώς επισημαίνεται ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που καταρρέουν κατά τη διάρκεια των αγώνων ή της προπόνησης έχει αυξηθεί από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έθεσε σχετικό ερώτημα προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIFA), η οποία δήλωσε άγνοια για το θέμα: «Η FIFA δεν γνωρίζει σχετικά με μια αύξηση των επεισοδίων καρδιακών ανακοπών όπως αναφέρεται στο email σας και δεν έχουν επισημανθεί περιπτώσεις σε σχέση με άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Γενικά μιλώντας, η FIFA βρίσκεται σε τακτική επαφή με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και ειδικούς για να κάνει έρευνα σε διάφορα ιατρικά θέματα».

Επιπροσθέτως, το Reuters έθεσε ανάλογη ερώτηση στη Βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα (MHRA). Η απάντηση της αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Ταυτόχρονα, η διευθύνων σύμβουλος της MHRA, June Raine, δήλωσε πως «το MHRA παρακολουθεί στενά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για ύποπτη καρδιακή φλεγμονή, μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα. Η μυοκαρδίτιδα ή η περικαρδίτιδα παραμένει ένας πολύ σπάνιος πιθανός κίνδυνος με τα εμβόλια Pfizer και Moderna και τα συμβάντα που αναφέρονται είναι τυπικά ήπια, με τα άτομα συνήθως να αναρρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με την τυπική θεραπεία και ανάπαυση. Τα τρέχοντα στοιχεία δεν υποδηλώνουν ότι η αθλητική άσκηση αποτελεί κίνδυνο για αυτά τα πολύ σπάνια γεγονότα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments