«Η Ευρώπη κινδυνεύει από την ακροδεξιά», λένε οι Σοσιαλιστές

0
Dodekanisos

Για άνοδο της ακροδεξίας έκανε για μια ακόμα φορά λόγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Αυτή τη φορά από τη Ρώμη, μιλώντας στο συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που έγινε εκεί. Χαρακτηριστικά μάλιστα ο Σολτς τόνισε πως «η Ευρώπη κινδυνεύει λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς».

Είναι φανερό πως στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές, η κεντροαριστερά θα στρέφει όλο και περισσότερο τα βέλη της προς τις συντηρητικές και πατριωτικές παρατάξεις βλέποντας πως έχουν σημαντική άνοδο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκολα Σμιτ, υποψήφιος μάλιστα πρόεδρος της Κομισιόν. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:
«Πρέπει να έχουμε μια Ευρώπη με ισχυρό σύστημα κοινωνικής προστασίας όπου κάθε πολίτης νιώθει πως δεν μένει πίσω. Πρέπει να φροντίσουμε τους πολίτες, όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πολλοί πλέον έχουν λιγότερη αγοραστική δύναμη. Δεν θα τους εγκαταλείψουμε» δήλωσε στο euronews ο Νίκολα Σμιτ.

Ο Ραφαέλ Γκλούξμαν, επικεφαλής της λίστας των Γάλλων Σοσιαλιστών, χαρακτήρισε την ψηφοφορία «τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές εκλογές στην ιστορία», καθώς ο πόλεμος του Πούτιν σφυρίζει την ήπειρο. Η προοπτική επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουμε μόνοι, μόνοι μπροστά στον πόλεμο», προειδοποίησε.
Ο αρχηγός του Γάλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ είπε ότι φοβάται ότι η ακροδεξιά θα μαζέψει ψήφους από τους θυμωμένους αγρότες υποστηρίζοντας ότι τα περιβαλλοντικά και αγροτικά συμφέροντα βρίσκονται σε αντίθεση.
«Η ίδια η ψυχή της Ευρώπης κινδυνεύει», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες στους αντιπροσώπους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments