Αρχική Videos «Η Ευρώπη κάνει πολιτικά παιχνίδια με το εμβόλιο Sputnik»

«Η Ευρώπη κάνει πολιτικά παιχνίδια με το εμβόλιο Sputnik»

0
Dodekanisos

Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο δηλώνει «απογοητευμένος» με τους δυτικούς αξιωματούχους που όπως είπε κάνουν πολιτική με το ρωσικό Sputnik V. Λέει ότι δεν μπορούν να αναγκαστούν να παραδεχτούν δημόσια ότι είναι «το καλύτερο».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Janssen, ωστόσο το ρωσικό Sputnik V εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση του οργανισμού παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Για τους Ούγγρους που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V, αυτό σημαίνει ότι έχουν παγώσει από το σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού Covid της ΕΕ.

Αυτό είναι ένα πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα και είμαι πολύ απογοητευμένος », είπε ο Υπουργός στο rt.com, τονίζοντας πώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, είτε ο EMA είτε οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να εγκρίνουν εμβόλια, όπως έκανε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας με το Sputnik V και το κινέζικο της εταιρείας Sinopharm.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η έγκριση δεν γίνεται σεβαστή από τα άλλα κράτη μέλη», πρόσθεσε και τόνισε και τα ακόλουθα:
«Ήλπιζα στην κατανόηση των χωρών σχετικά με το να υπάρξει συνεργασία σε θέματα όπως είναι η διάσωση των ζωών των ανθρώπων. Όμως δυστυχώς βλέπω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όμως η έγκαιρη άφιξη του Sputnik V και του κινεζικού εμβολίου που κατασκεύασε η Sinopharm βοήθησαν την ουγγρική οικονομία να φτάσει στο προ-πανδημικό επίπεδο».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments