Αρχική Videos “Η Ευρώπη αδυνατεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης!”

“Η Ευρώπη αδυνατεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης!”

0

To καμπανάκι του κινδύνου για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα μετανάστευσης, έκρουσε στην Ευρώπη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto. Ο ίδιος μιλώντας από τη Βηρυτό με τον Λιβανέζο ομόλογο του, χαρακτηριστικά επεσήμανε τα εξής:


«Η Ευρώπη μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα άλλο κύμα παράνομης μετανάστευσης που προκλήθηκε από την επισιτιστική κρίση στις φτωχότερες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Η Ουγγαρία και ο Λίβανος είναι δύο χώρες γεωγραφικά απομακρυσμένες μεταξύ τους, ωστόσο μας ενδιαφέρει εξίσου να γίνει ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, εάν δεν υπάρξει ειρήνη, η επισιτιστική κρίση θα κλιμακωθεί, από την οποία δεκάδες εκατομμύρια θα φύγουν τις χώρες τους», τόνισε.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι δυσκολίες μπορούν να οδηγήσουν σε νέα κύματα μετανάστευσης από ήδη ασταθείς περιοχές, σε μεγαλύτερη κλίμακα και πιο σοβαρή από ποτέ. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτές οι μεταναστευτικές ροές αποσταθεροποιούν την κατάσταση και γενικά κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Εάν αυτή η πίεση εντείνεται, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει», τόνισε ο Szijjarto.

Έχοντας αυτό υπόψη, κάλεσε για βοήθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή για τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους εκεί να ζήσουν κανονικές ζωές. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η βοήθεια της Ουγγαρίας στην ανοικοδόμηση χριστιανικών εκκλησιών στον Λίβανο θα συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες. Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση διέθεσε 2 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το πρόγραμμα και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλα 1,8 εκατομμύρια δολάρια,όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments