Αρχική Αθλητικά νέα Η Εθνική Ιταλίας είναι 35 ματς αήττητη και θέλει να ξεπεράσει την...

Η Εθνική Ιταλίας είναι 35 ματς αήττητη και θέλει να ξεπεράσει την Βραζιλία

1
Dodekanisos

Η Εθνική Ιταλίας παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Εθνική Βουλγαρίας για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ωστόσο, η «σκουάντρα ατζούρα» συμπλήρωσε αισίως 35 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα. Ουσιαστικά ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ της Εθνικής Ισπανίας. Πλέον απέχει 90 λεπτά από το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο κατέχει η Εθνική Βραζιλίας. 

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι παρά την κυρίαρχη εμφάνιση, δεν μπόρεσε να νικήσει την Βουλγαρία στο «Αρτέμιο Φράνκι». Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών, η Ιταλία παρέμεινε στην κορυφή με δέκα βαθμούς. Ακολουθεί η Ελβετία με έξι, όμως με δύο ματς λιγότερα. Η Βόρεια Ιρλανδία έχει τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγώνες. Ενώ η Βουλγαρία παρέμεινε χωρίς νίκη στους δύο βαθμούς. Τέλος η Λιθουανία είναι στο απόλυτο μηδέν.

Η Ιταλία απέχει 90 λεπτά από την κατάρριψη ενός μοναδικού παγκόσμιου ρεκόρ.

Παρόλα αυτά οι Ιταλοί καθόλου απογοητευμένοι δεν εμφανίστηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αυτό διότι η κάτοχος του EURO 2020, παρέμεινε αήττητη για 35ο στη σειρά παιχνίδι της. Μάλιστα ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ που κατείχαν μέχρι πρότινος μόνο Ισπανία (από Φεβρουάριο 2007 μέχρι Ιούνιο 2009) και Βραζιλία (από Δεκέμβριο 2003 μέχρι Ιανουάριο 1996).

Τότε άρχισε το αήττητο σερί της Ιταλίας

Το εκπληκτικό αήττητο σερί των Ιταλών άρχισε να από τις 10 Οκτωβρίου 2018 και το 1-1 με την Ουκρανία (μετά την ήττα της με 1-0 από την Πορτογαλία στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 για το Nations League). Ενώ κατά τη διάρκεια του EURO 2020 ξεπέρασε το δικό της ρεκόρ, που ήταν τα 30 παιχνίδια αήττητη με τον Βιτόριο Πότσο στον πάγκο της, από το 1934 μέχρι και το 1938.

Θα τα καταφέρει η Ιταλία…; 

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, το προσεχές ματς με την Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου έχει μεγάλη σημασία για την Ιταλία. Πέρα από την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, υπάρχει η πρόκληση του 36ου σερί αγώνα χωρίς ήττα. Γεγονός που θα χαρίσει στην Ιταλία ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] η πρωταθλήτρια Ευρώπης τα κατάφερε. Για την πέμπτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου των […]