Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Η ΕΠΟ καταγγέλλει την κάρτα υγείας

Η ΕΠΟ καταγγέλλει την κάρτα υγείας

0
epo
Dodekanisos

Σε καταγγελία της σύμβασης με την εταιρία που προμήθευσε τα μηχανήματα για την κάρτα υγεία αθλητή, έχει αποφασίσει να προχωρήσει η διοίκηση της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus τη δευτέρα 4/2, η σύμβαση δόθηκε στο δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η ομοσπονδία, προκειμένου να μελετηθεί και να εντοπιστούν τα σημεία που προκαλούν ζημιά στην ομοσπονδία και μπορούν να προσβληθούν.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ του Φεβρουαρίου, στο οποίο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την καταγγελία. Υπάρχει μάλιστα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο η σύμβαση να δοθεί και σε εισαγγελέα, προκειμένου να επιληφθεί.

Η ΕΠΟ οδηγείται σε αυτή την απόφαση έπειτα από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Στην συνάντηση αυτή η πλευρά της ομοσπονδίας (Σαρρής, Βούρβαχης, Οικονομίδης) φέρεται να ζήτησε από τον κύριο Ιωαννίδη να αναλάβει η πολιτεία τον υγειονομικό έλεγχο όλων των αθλητών και όχι μόνο των ποδοσφαιριστών.

Ο Υφυπουργός εμφανίστηκε αντίθετος σε αυτό και η ΕΠΟ βλέποντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη το 2005 είναι επιζήμια, αφού χωρίς να έχει λειτουργήσει το σύστημα της κάρτας υγείας, δεν έχει αποπληρωθεί, αποφασίζει να τη διακόψει και πληρώντας τους ισχύοντες κανονισμούς να μεταφέρει την ευθύνη του υγειονομικού ελέγχου στα σωματεία.

Πληροφορίες από την ομοσπονδία αναφέρουν πως το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται περίπου στα 28εκ. ευρώ, απομένουν να να πληρωθούν ακόμα 12 εκ. ευρώ, ενώ για φέτος έχουν κοπεί επιταγές ύψους 2.5εκ. ευρώ.

Αναμένεται η αντίδραση της εταιρίας, η οποία προφανώς θέλει να διατηρηθεί η σύμβαση και να λειτουργήσει το σύστημα, ωστόσο η διοίκηση της ΕΠΟ θεωρεί ότι επιβαρύνεται με μία σύμβαση που δεν υπέγραψε η ίδια και η οποία της κοστίζει, ενώ είναι ανενεργή.

πηγή: www.soccerplus.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments