Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Η επιλεκτική αλληλεγγύη, ως δείγμα αναλγησίας κάποιων»

«Η επιλεκτική αλληλεγγύη, ως δείγμα αναλγησίας κάποιων»

0
Dodekanisos

Για “επιλεκτική αλληλεγγύη” και “αναλγησία” κάνουν λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σε αναστολή εργαζόμενοι του Ο.ΚΑ.ΝΑ. του Σωματείου Υγειονομικών Υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.). Το πλήρες κείμενο, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στις 3/10/2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ανήρτησε στην ιστοσελίδα του καταγγελία για την απόφαση της εργοδοσίας του εργοστασίου «Μαλαματίνα» να απολύσει εργαζομένους και συνδικαλιστές ως προσπάθεια τρομοκράτησής τους λόγω του αγώνα που κάνουν για να διεκδικήσουν την ανάκληση της απόλυσης 15 συναδέλφων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Η ανακοίνωση μιλάει για αξιοπρέπεια στην εργασία και τη ζωή, καθώς και για έμπρακτη (οικονομική) στήριξη εκ μέρους του Συλλόγου στους εργαζομένους που απολύθηκαν από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα».( Η ανακοίνωση : Οι απολύσεις στη «Μαλαματίνα» δεν θα περάσουν! (okanalaboursunion.blogspot.com). Υπάρχει κάτι που μπορεί να πει κανείς για μια ανακοίνωση  συμπαράστασης του Συλλόγου εργαζομένων  του Ο.ΚΑ.ΝΑ. , ειδικά όταν «ήδη από 8/9/2022 έχει συμπαρασταθεί έμπρακτα στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» με την κατάθεση χρημάτων στον απεργιακό κουμπαρά που έχει δημιουργηθεί για τη στήριξη των εργαζομένων σε αυτή.»;
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά …

Μπορεί ένα σωματείο να μιλάει στην ανακοίνωση  συμπαράστασής  του  για «αγώνα για αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή» όταν επί 12 μήνες τηρεί σιγήν ιχθύος για τους εργαζομένους – μέλη του που βρίσκονται σε αναστολή; Μάλλον ναι. Αλληλεγγύη αλά καρτ. Γιατί το ίδιο ακριβώς δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή μας  αφαιρέθηκε  από τον Πλεύρη. Και οι εργατοπατέρες του σωματείου μόνο που δεν τον συνεχάρησαν δημόσια. Γιατί σε ιδιωτικό επίπεδο όχι μόνο μας απαξίωσαν και μας εγκατέλειψαν, αλλά μας λοιδόρησαν.

Η έμπρακτη συμπαράσταση προς τους εργαζομένους άλλου σωματείου, όσο κι αν είναι θετική στάση, την οποία ως εργαζόμενοι – σε αναστολή φυσικά – κι εμείς  επικροτούμε, έρχεται σε αντίθεση με την επίσης έμπρακτη  αδιαφορία  προς  όλους εμάς από το δικό μας  σωματείο που για 12 μήνες  απλώς επικροτούσε την εκδικητικότητα της κυβέρνησης από μια θέση αφ’ υψηλού παρατηρητή. Τέλος δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον  αποκλεισμό μας από τις εκλογές τους σωματείου , με τη γελοία δικαιολογία του ότι «δεν είμαστε ταμειακά ενήμεροι» .


Η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.  είναι πέρα για πέρα υποκριτική και προκλητική για όλους εμάς, που δίνουμε έναν αγώνα για την αξιοπρέπειά μας.
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς.

Το μόνο που αξίζουν είναι να κάνουμε το αίσχος τους πιο επαίσχυντο δημοσιοποιώντας το.

Η απάντησή μας θα είναι αθόρυβη, αλλά ηχηρή.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments