«Η επανεκλογή της Φον Ντερ Λαϊεν επιβαρύνει την ΕΕ με σκοτεινές προοπτικές»

0
Dodekanisos

«Τραγικό επεισόδιο» χαρακτήρισε την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Για να συνοψίσω, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, πραγματικά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτα καλό για τη σταθερότητα και την ευημερία των κατοίκων των κρατών μελών της ΕΕ, επιπλέον, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας σε αυτό. μέρος του κόσμου, ως αποτέλεσμα της συγκρουσιακής στάσης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

«Η Φον Ντερ Λάιεν είναι αφοσιωμένος υποστηρικτής της μεγιστοποίησης του ελέγχου των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο. “Είναι επίσης ο κύριος εκφραστής της ρωσοφοβικής πολιτικής που ασκεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό περιλαμβάνει εκκλήσεις για ολοένα και περισσότερες επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, στη δημιουργία της λεγόμενης αμυντικής ένωσης που προϋποθέτει ακόμη βαθύτερη υποταγή στο ΝΑΤΟ και η υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, προφανώς, επιβαρύνει την ΕΕ με αρκετά σκοτεινές προοπτικές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε τη φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δεύτερη θητεία καθώς συγκέντρωσε 401 ψήφους από 720. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή αντιπολίτευση την επέκριναν ότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της κατά την πρώτη θητεία, κατέστρεψε την ευρωπαϊκή οικονομία και δεν έλαβε μέτρα κατά της φτώχειας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments