Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας στο πλευρό των υγειονομικών

Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας στο πλευρό των υγειονομικών

0
Dodekanisos

Την στήριξη τους στους Υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα, εκφράζει και δημόσια η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας. Αυτό επισημαίνουν  με επιστολή που απέστειλαν στο Σωματείο Υγειονομικών Υπερ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Το news12 σας παρουσιάζει το πλήρες κείμενο.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την επιστολή που είχε στείλει αρχικά το σωματείο των Υγειονομικών. Διαβάστε:

Θέμα:  ο αληθινός καλλιτέχνης δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος όταν γύρω του οι άλλοι βογκούν, ταπεινώνονται, πεινούν, τσακίζονται, όταν το έθνος του ταπεινώνεται, φιμώνεται, μεταβάλλεται σε ζούγκλα με νόμους το «έτσι θέλω»
 
«Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι ευαίσθητος στα κοινά», είχε πει ο αείμνηστος Μ. Θεοδωράκης σε προεκλογική εκστρατεία του στα Χανιά το 1964. Και  εσείς,  μουσικοί του τόπου μας, έχετε αποδείξει πολλές φορές ότι αυτό είναι αλήθεια!
 
Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε σταθεί στο πλευρό αναξιοπαθούντων. Πόσα τραγούδια δεν έχετε γράψει για τους αγώνες όσων πάλεψαν με τα θηρία του ολοκληρωτισμού, για τους φοιτητές που αντιστάθηκαν, για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, για τον πόνο του απλού ανθρώπου, του εργάτη, του ερωτευμένου…..
 
Όλα αυτά εσείς καταφέρατε με το πηγαίο ταλέντο σας να τα μετουσιώσετε σε Μουσική. Και η Μουσική να αγκαλιάσει όλους μας και να μας συντροφεύει, σε κάθε πτυχή της πολυκύμαντης ζωής μας.
 
Αποδείξατε  «πως ο αληθινός καλλιτέχνης δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος όταν γύρω του οι άλλοι βογκούν, ταπεινώνονται, πεινούν, τσακίζονται, όταν το έθνος του ταπεινώνεται, φιμώνεται, μεταβάλλεται σε ζούγκλα με νόμους το «έτσι θέλω».
 
Σταθήκατε με μεγάλη προθυμία στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας. Λάβατε μέρος στη μεγάλη συναυλία  και ντύσατε το αντιπολεμικό σας μήνυμα με νότες!
 
Και θα δώσετε το παρών όπου και όταν χρειαστεί. Είμαστε σίγουροι για αυτό!
 
Όμως, έχουμε να σας απευθύνουμε ένα ερώτημα που πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μας και χωρίς να έχουμε τη διάθεση να διατυπώσουμε εναντίον σας κάποιο είδος μορφής.
 
Εμάς δεν μας είδατε; Δεν ακούσατε πουθενά ότι εδώ και ένδεκα μήνες πάνω από 15000 οικογένειες λειτουργών υγείας(δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) είναι καταδικασμένες σε ασιτία, γιατί προάσπισαν τα  αυτονόητα; Δεν μάθατε ότι είχαμε κι εμείς πέντε απεργούς, έξω από το Υπουργείο Υγείας; Δεν ακούσατε ότι γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις υγειονομικών μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση, διαδηλώνοντας ειρηνικά; Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας βρεθήκαμε από τη μία στιγμή στην άλλη στον δρόμο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ζούμε τόσους μήνες από την αλληλεγγύη απλών ανθρώπων, που είχαν την διορατικότητα να αντιληφθούν τι κρύβεται πίσω από την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων που έχουν απαγορευτεί μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
 
Πού ήσασταν όταν σας χρειαστήκαμε; Πού ήταν τα τραγούδια σας να ντύσουν την αγωνία μας, να μας χαλυβδώσουν, να κάνουν τη  φωνή μας να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου; Γιατί η Μουσική – εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς- ήταν και είναι πανανθρώπινη γλώσσα!
 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ούτε στιγμή ότι πέσατε στην παγίδα εκείνων που παραδοσιακά δημιουργούν εχθρούς και αποδιοπομπαίους τράγους, για να θέσουν σε εφαρμογή τα άνομα σχέδιά τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αποδεχτήκατε τις υγειονομικές διακρίσεις που σκόπιμα επιβλήθηκαν διαχωρίζοντας τον κόσμο, ανοίγοντας εξορίες για εκείνους που δεν δέχτηκαν να υποβληθούν υποχρεωτικά σε μια ιατρική πράξη.
 
Ακόμα και τώρα που η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε, βρισκόμαστε μετά από πολλούς αγώνες και μία δίωξη εκτός  εργασίας. Την ώρα που οι πολίτες, και εσείς , μας χρειάζεστε περισσότερο παρά ποτέ!
 
«Όχι, δεν μπορεί να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πολιτισμένοι άνθρωποι, όταν δεχόμαστε γύρω μας τόση αθλιότητα. Κι από πάνω έχουμε το κουράγιο να μιλάμε σοβαρά για τέχνη», είχε πει ο μεγάλος Μίκης και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
 
Σας θέλουμε στο πλευρό μας. Στο πλευρό του Δίκαιου , του Νόμιμου και του Ηθικού που έλαχε σε εμάς να προασπίζουμε  με προσωπικό  κόστος, θυσιάζοντας την επιβίωση τη δική  μας και των παιδιών μας.
 
Μια συναυλία για εμάς! Τους χθεσινούς ήρωες που επί δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες, έδωσαν μάχη με τον κορονοϊό και εκδιώχθηκαν σαν μολυσματικοί, τη στιγμή μάλιστα που όλοι νοσούν και όλοι μεταδίδουν.
Υπερασπιστείτε μαζί μαςτο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή και διάθεση του σώματός μας.
 
Ο βιασμός και των δύο έχει διάφορες μορφές…
Δεν γίνεται ανεκτός σε καμία!
 
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας! Να ενώσετε τις φωνές σας και να τραγουδήσουμε όλοι  μαζί, όχι μόνο για το υγειονομικό απαρτχάιντ αλλά  για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία που δοκιμάζονται.
 
Σας θέλουμε μαζί μας!
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments