Αρχική Videos Η Ελβετία σταματάει να συνιστά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Η Ελβετία σταματάει να συνιστά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

0

Σταματούν να συνιστούν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και οι Ελβετικές αρχές. Όπως ανακοίνωσαν μάλιστα, αυτό ισχύει και για άτομα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου». Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά και τα εξής:
«Σχεδόν όλοι στην Ελβετία έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προσβληθεί και αναρρώσει από τον COVID-19. Ως εκ τούτου, το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό. Την άνοιξη/καλοκαίρι του 2023, ο ιός πιθανότατα θα κυκλοφορεί λιγότερο. Οι τρέχουσες παραλλαγές του ιού προκαλούν επίσης μάλλον ήπια ασθένεια»

Αναφορικά με τα άτομα τα όποια χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου», οι αρχές ανακοίνωσαν τα εξής:
«Κατ’ αρχήν, επίσης δεν συνιστάται επί του παρόντος σε άτομα που διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να κάνουν εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Μπορούν, ωστόσο, να εμβολιαστούν μετά από ατομική συνεννόηση με το γιατρό τους. Ο εμβολιασμός μπορεί να είναι σοφός σε μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς βελτιώνει την προστασία από την εμφάνιση σοβαρού κορωνοϊού για αρκετούς μήνες. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβολιασμών που έχετε ήδη κάνει».

Τα άτομα με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο περιλαμβάνουν:
Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω
Άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω με χρόνια πάθηση
Άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω με σύνδρομο Down
Έγκυες γυναίκες
Εάν εμφανιστεί κύμα μόλυνσης την άνοιξη/καλοκαίρι του 2023, η σύσταση εμβολιασμού θα προσαρμοστεί», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ελβετικές αρχές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments