Αρχική Videos Η Ελβετία αναγκάζεται να καταστρέψει 10,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Η Ελβετία αναγκάζεται να καταστρέψει 10,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

0

Η Ελβετία αναγκάζεται να καταστρέψει 10,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna , καθώς έχει φθάσει η ημερομηνία λήξης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, το κόστος των δόσεων που θα καταστραφούν ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (294 εκατομμύρια ευρώ). Επιπλέον, 2,5 εκατομμύρια δόσεις εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένες σε μια βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης του στρατού και 7,8 εκατομμύρια φυλάσσονται σε μια αποθήκη στο Βέλγιο, δήλωσε το υπουργείο.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η στρατηγική του ήταν από την αρχή να παραγγέλνει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζεται για τα 8,7 εκατομμύρια κατοίκους της Ελβετίας.  Τον Ιούνιο του 2022, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Swissinfo υπολόγισε ότι η ελβετική χώρα είχε πλεόνασμα 38 εκατομμυρίων δόσεων από τα διάφορα εμβόλια κατά του Covid, τα οποία θα έληγαν πριν από το τέλος του έτους. Η Ελβετία, η οποία έχει ανακοινώσει για 13.556 απώλειες που συνδέονται με τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας, έχει εμβολιάσει σχεδόν το 70% του πληθυσμού της.

Η απόρριψη των ληγμένων δόσεων Moderna θα ελευθερώσει χώρο για νεότερα εμβόλια, όπως ανακοινώθηκε. Νέα εμβόλια Moderna προσαρμοσμένα για τις νέες παραλλαγές αρχίζουν να φτάνουν. Από τώρα έως τις 10 Οκτωβρίου 2022, όταν ξεκινά η κυκλοφορία του νέου αναμνηστικού, θα είναι διαθέσιμες 3,5 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου Moderna, αναφέρθηκε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments