Dodekanisos

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, μίλησε για την κατάσταση στο νησί του και την ανησυχία για ελλιπή αστυνόμευση και σοβαρού σχεδιασμού για την φιλοξενία ασθενών με κόβιντ στο νησί.

Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος της Πάρου μιλώντας σε εκπομπή του OPEN. Η υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος του νησιού και η ανεπάρκεια ξενοδοχείων καραντίνας στο νησί έχουν δημιουργήσει τραγελαφικά περιστατικά όπως αυτό των έξι 18χρονων που βγήκαν θετικοί και έψαχνε ο Δήμος και οι φορείς αγωνιωδώς να βρουν κατάλυμα για να τους φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα έξι παιδία παρέμειναν για 16 ώρες αβοήθητοι στο υπαίθριο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας του νησιού! Τελικά μετά από παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας τα παιδία μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως για σχεδόν μια μέρα όλοι δήλωναν αναρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα καθώς τα ξενοδοχεία καραντίνας στα μικρά νησιά βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις συμβάσεις. Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Πολιτική Προστασία θα προχωρήσει σε επιτάξεις ξενοδοχείων αν χρειαστεί.

Μετά και τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στην Μύκονο οι κάτοικοι του νησιού είναι τρομερά απογοητευμένοι από την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Στα social media αρκετοί επιχειρηματίες, κάτοικοι και φορείς κάνουν λόγο για ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης που αντί να προβλέψει και να σχεδιάσει σωστά για την τουριστική σεζόν, επιβάλει καταστροφικά lockdown για τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments