Αρχική Επικαιρότητα Η Ελλάδα είπε το ύστατο χαίρε στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη

Η Ελλάδα είπε το ύστατο χαίρε στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη

0
Φωτογραφία: newsit.gr
Dodekanisos

Τον Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρέτισε η Ελλάδα στην Μητρόπολη Αθηνών, καθώς το λαϊκό προσκύνημα στην μνήμη του ολοκληρώθηκε. «Αθάνατος» φώναξαν οι χιλιάδες Έλληνες. Παράλληλα τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρόεδρος του ΚΚΕ εκφώνησαν συγκινητικούς αποχαιρετισμούς. Τέλος δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο. 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αλλά με χειροκροτήματα και μεγάλα τραγούδια, ο λαός της Αθήνας αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του τεράστιου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί αύριο (9/9) στον Γαλατά Χανίων, όπως μετέδωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Το «παρών» έδωσαν καλλιτέχνες, πολιτικοί και πρώην ηγέτες

Στην Μητρόπολη βρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ανάμεσά τους βρέθηκε και πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών όπως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, Λούκα Τ. Κατσέλη, ο τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς και πολλοί άλλοι.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ τον Έλληνα συνθέτη αποχαιρέτισε συγκινημένος και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αποδοκιμασίες για Μητσοτάκη, χειροκρότημα για Κουτσούμπα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από το πλήθος, ενώ ακούστηκε και το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα», ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος γιουχαΐστηκε κατά την είσοδό του στην μητρόπολη Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πυρά και κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε, αντιθέτως, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments