Αρχική Videos “Η Ελλάδα έχει σιτάρι για άλλους δυο μήνες!”

“Η Ελλάδα έχει σιτάρι για άλλους δυο μήνες!”

0

«Έχουμε σιτάρι για άλλους δύο μήνες!». Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, περιγράφοντας με δραματικό τρόπο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο ίδιος προσθέτει και τα ακόλουθα: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Ζήσαμε την κρίση του 2008 με την εκτίναξη της τιμής των δημητριακών. Περάσαμε τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης, βιώσαμε δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν το έχουμε ξαναδεί στα μάτια μας!».

Τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή η μέση τιμή του κιλού στο ψωμί διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου έφτασε και στα 2,60 ευρώ το κιλό. Μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε η Ινδία, οι συναλλαγές έκλεισαν στα 548,25 ευρώ ανά τόνο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην τιμή του σιταριού στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ρωσία δεν μπορεί να εξάγει Ουκρανικά σιτηρά στην Ευρώπη από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας κάτι που έχει εκτινάξει τις τιμές των σιτηρών, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Πάνκιν.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments