Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η Ελλάδα «ακροβατεί» μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Η Ελλάδα «ακροβατεί» μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

0
@CNNGREECE
Dodekanisos

Με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού να συνεχίζει ακάθεκτη, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι». Ειδικότερα, ολοένα και αυξανόμενα είναι τα περιστατικά έντασης στα οποία συμμετέχουν ανεμβολίαστοι, που έρχονται σε ευθεία ρήξη με εμβολιασμένους.

«Επικρατεί πανελλαδικό κύκλωμα»

Συγκεκριμένα, αρκετοί ιατρικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για πανελλαδικό κύκλωμα. Ουσιαστικά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, προέβη σε μία αποκάλυψη. Τόνισε ότι υπάρχουν ιατροί οι οποίοι ζητούν θετικά δείγματα ασθενών προκειμένου να τα παρουσιάσουν ως δικά τους και να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

«Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτό το πανελλαδικό κύκλωμα που δρα σε δύο επίπεδα. Το ένα αφορά την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το άλλο τη διασπορά αυτών των ψευδών και αντιεπιστημονικών πληροφοριών σε ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες. […] Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη. Είναι άκρως επικίνδυνα για τη ζωή ασθενών και των πολιτών. Οι εισαγγελικές αρχές, στις οποίες θα προσφύγουμε σήμερα, θα πρέπει να παρέμβουν», δήλωσε η κυρία Μαστοράκου στην εφημερίδα ”Πελοπόννησος”.

«Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να αποκομίσουν κέρδος»

Παράλληλα, ο κ. Τάσος Αντωνόπουλος προέβη σε σοβαρή καταγγελία στην «iefimerida». Ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου επεσήμανε: «Ομάδες δικηγόρων εκμεταλλεύονται τις ιδιαίτερες καταστάσεις της πανδημίας. Ωθούν συγγενείς που αμφιταλαντεύονται για τον εμβολιασμό, να προβούν σε μηνύσεις κατά του υγειονομικού προσωπικού. Απώτερος σκοπός να βγάλουν αποζημιώσεις. Διότι στις περισσότερες περιπτώσεις αμφισβητούν τις πρακτικές των ιατρών.

«Να παρέμβουν οι αρμόδιοι. Εμείς δεν θα κάνουμε ούτε τους αστυνόμους, ούτε τους εισαγγελείς, ούτε θα μιλάμε με δικηγόρους. Να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην παίζουν με την ιώβεια υπομονή μας», σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Τι συμβαίνει με τα αυξανόμενα περιστατικά έντασης στις σχολικές μονάδες

Το δεύτερο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά τους εμβολιασμούς και τα μέτρα προστασίας στην Ελλάδα, είναι τα σχολεία. Τα οποία από την ημέρα του ανοίγματός τους, κοντεύουν να μετατραπούν σε «ρινγκ». 

Ειδικότερα αρκετοί είναι οι γονείς που δεν συμφωνούν με την χρήση μάσκας και τα self tests. Γεγονός που τους φέρνει σε ευθεία ρήξη με τους εκπαιδευτικούς. Οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν. Τρανό παράδειγμα, ένας 37χρονος πατέρας ο οποίος συνελήφθη επειδή δεν επέτρεψε στο τέκνο του να προσκομίσει self test. Ο εν λόγω γονέας ήρθε σε αντιπαράθεση με τους καθηγητές, και τα «πνεύματα» ηρέμησαν, αφού συνελήφθη μετά από παρέμβαση των Αρχών. 

Ένας άλλος μη εμβολιασμένος γονέας από τα Καμίνια υπέβαλε μήνυση κατά εκπαιδευτικών. Οι οποίοι τελικά προήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινιών προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο για τον κορονοϊό). Ο λόγος πως εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του. Το οποίο δεν διέθετε self test. Ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αργότερα, κατέφτασε περιπολικό στο σχολείο και οι Αρχές ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό. Ώστε να οδηγηθούν στο Τμήμα». Αυτό εξήγησε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Εν κατακλείδι είναι ηλίου φαεινότερο πως στην Ελλάδα επικρατεί διχασμός. Ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται μία δύσκολη περίοδος, τα επεισόδια μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων δεν οδηγούν πουθενά. Αντί όλοι οι γονείς και οι καθηγητές να προτάσσουν το καλό των παιδιών, τσακώνονται μεταξύ τους. Με αποτέλεσμα στα σχολεία να την «πληρώνουν» οι νεαροί/ες μαθητές/ριες. Που σε τελική ανάλυση δεν φέρουν καμία ευθύνη κάπου. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments