Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία Η ελαστικότητα του δέρματος απαραίτητη για την νεανική σας εμφάνιση!

Η ελαστικότητα του δέρματος απαραίτητη για την νεανική σας εμφάνιση!

0
Dodekanisos

Το ανθρώπινο δέρμα έχει την ικανότητα να τεντώνει και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, αυτό όμως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, η ελαστικότητα, εξαρτάται από την ενυδάτωσή του, την ηλικία του ατόμου και την φωτογήρανση!

Το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου χάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του εξ αιτίας κυρίως της αφυδάτωσης! Η φθορά ξεκινά από τα 25 έτη με την εμφάνιση λεπτών γραμμών και χαλάρωσης. Η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται, ο αριθμός των αιμοφόρων αγγείων μειώνεται και οι ορμονικές αλλαγές μετά τα 40 προκαλούν λέπτυνση του δέρματος. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά χωρίς αντιηλιακή προστασία προκαλεί βλάβες στις ίνες κολλαγόνου & ελαστίνης ,2 βασικές πρωτεΐνες στις οποίες οφείλεται η ελαστικότητα του δέρματος.

H μείωση επίσης του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, με την πάροδο του χρόνου μειώνει την σφριγηλότητα του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που διατηρεί την υγρασία, την ενυδάτωση και το κάνει να φαίνεται πιο γεμάτο. Η απώλεια πολλών κιλών ευθύνεται επίσης  όπως και άλλοι παράγοντες όπως η μακροχρόνια λήψη ορισμένων φαρμάκων(κορτιζόνη, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά κλπ),το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, η ατμοσφαιρική ρύπανση κ.ά. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα τεντώνεται μετά τον τοκετό όμως χάνει την ελαστικότητά του και χαλαρώνει! Η απώλεια ελαστικότητας αποκαλείται ελάστωση!

Οι περιοχές όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη χαλάρωση δέρματος και μείωση της ελαστικότητας είναι το πρόσωπο, το πηγούνι, ο λαιμός, η κοιλιά, τα μπράτσα και το εσωτερικό μέρος των μηρών.

Οι θεραπείες με Ραδιοσυχνότητες, Ενδοδερμικό μασάζ, Φωτοθεραπείες, θεραπείες με υπέρηχους (HI FU) κλπ διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο & ελαστίνη, διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος παρατείνοντας την νεότητά του! Διοχετεύουν ενέργεια και θερμότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος όπου βρίσκονται οι ινοβλάστες, χωρίς να βλάπτουν την επιδερμίδα. Το Ενδοδερμικό μασάζ με την συσκευή SPM Digital λειτουργεί με κενό αέρος, με ειδικό “πιστόλι”, αναρροφά το δέρμα, εν συνεχεία το αποδεσμεύει, προκαλεί τοπική υπεραιμία, αυξάνει τον ενδοκυτταρικό μεταβολισμό και την δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες, οδηγώντας στην ενίσχυση του συνδετικού ιστού, την φυσική πυκνότητα(πάχυνση) και ανανέωση του υποδόριου ιστού! Ενεργοποιεί το χαλαρό δέρμα για την πλήρη αποκατάστασή του! Τα αποτελέσματα διαρκούν 2-3 χρόνια ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Η επαγγελματίας αισθητικός αφού διαγνώσει τις ανάγκες του δέρματος θα φτιάξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας γιατί το κάθε άτομο είναι ξεχωριστό με διαφορετικές ανάγκες. Τα ΒΟΤΟΧ και τα ενέσιμα συμπληρώματα δεν ενισχύουν τις κυτταρικές λειτουργίες ούτε διεγείρουν τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης αλλά έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα.

Τα σύγχρονα μηχανήματα μυϊκής ενδυνάμωσης για το σώμα  IM- FIT Tesla Technology και HI-EMT Wave Body Sculptor αυξάνουν την μυϊκή μάζα, συσφίγγουν τους μυς και τονώνουν το δέρμα ειδικά στα πόδια και χέρια.

Η υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C που είναι αντιοξειδωτική και απαραίτητη για την σύνθεση κολλαγόνου & ελαστίνης, η αποφυγή του καπνίσματος, η ενυδάτωση του οργανισμού με αρκετό νερό, φρέσκους χυμούς και λαχανικά, η μείωση της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στα καπνογόνα, ο επαρκής ύπνος και η αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία βοηθούν στην πρόληψη μείωσης της ελαστικότητας του δέρματος!

Οι κρέμες κλπ προϊόντα για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα γιατί είναι αδυνατών να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα  και να την μειώσουν.

Γράφει η Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη

Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016 και 29504.

website: www.katerinadayspa.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments