Αρχική Videos Η ΕΕ κάνει λόγο για τρία έντομα που “αποτελούν εξαιρετική πηγή τροφής!”

Η ΕΕ κάνει λόγο για τρία έντομα που “αποτελούν εξαιρετική πηγή τροφής!”

0

Ποικίλες αντιδράσεις προκλήθηκαν από ένα tweet της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο αναφέρεται στην κατανάλωση κάποιων τύπων εντόμων ως «νέες τροφές» για τους ανθρώπους. «Είτε ένα σνακ είτε ένα συστατικό φαγητού, γνωρίζατε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία έντομα εγκεκριμένα στην «καινοφανή τροφή» της ΕΕ; Ο «οικιακός γρύλος», ο «κίτρινος αλευροσκώληκας» και ο «μεταναστευτικός τόπος» είναι οι τρεις τύποι εντόμων που έχουν εγκριθεί ως «νέο φαγητό» στην αγορά της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet!

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας αναφέρει σε ένα άλλο tweet, ότι «τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής. Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή».

Η Επιτροπή συνεχίζει να διαβεβαιώνει τους ανθρώπους ότι «η κατανάλωση εντόμων είναι ασφαλής» και απαριθμεί τα περιβαλλοντικά οφέλη, τα οποία υποτίθεται ότι περιλαμβάνουν λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων και άλλα. Τον Δεκέμβριο του 2021, η ΕΕ  ενέκρινε  έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση για πρώτη φορά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments