Αρχική Videos “Η ΕΕ έπεσε μέσα στο λάκκο που έσκαψε η ίδια για τη...

“Η ΕΕ έπεσε μέσα στο λάκκο που έσκαψε η ίδια για τη Ρωσία!”

0
Dodekanisos

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας δεν λειτούργησαν όπως περίμεναν οι Βρυξέλλες, οι οποίες κατέληξαν να υποφέρουν εξαιτίας τους, δήλωσε για μια ακόμα φορά ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Οι κυρώσεις δεν λειτούργησαν όπως αναμενόταν στις Βρυξέλλες όταν εισήχθησαν. Καταλήξαμε σε ένα σχέδιο να σκάψουμε έναν λάκκο για να πέσουν οι Ρώσοι. Ωστόσο, μετά πέσαμε μόνοι μας σε αυτό το λάκκο και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Η ΕΕ λέει να συνεχίσει να σκάβει. Αυτό δεν φαίνεται λογικό», είπε ο Όρμπαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Košut».

Προηγουμένως δήλωσε ότι η Ευρώπη χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, το ένα πιστεύει στις κυρώσεις, ενώ το άλλο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική κατά της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει. Ο Όρμπαν επεσήμανε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν επιβλήθηκαν δημοκρατικά, αλλά ότι η απόφαση ελήφθη από γραφειοκράτες και την ελίτ των Βρυξελλών.

Στο μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε τη Ρωσία να εξαπολύσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιδρομές και να εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους, δήλωσε ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy. Στεκόμενος δίπλα στα συντρίμμια ενός κατεδαφισμένου ιρανικού drone, τόνισε ότι οι επιθέσεις του Πούτιν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής δεν θα σπάσουν τα ουκρανικά πνεύματα. Η Ρωσία είχε στοχεύσει δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την Ουκρανία να καταρρίπτει 23 drones μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments