Αρχική Videos “Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και την ευημερία”

“Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και την ευημερία”

0

Επέπληξε για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν με δηλώσεις που έκανε σε ραδιόφωνο της χώρας του. Ο ίδιος τόνισε ότι «η ΕΕ έχει εγκαταλείψει τον στόχο της να εξασφαλίσει ειρήνη και ευημερία για τα μέλη της και τόνισε πως «η Ουγγαρία θα συνεχίσει να πιέζει για κατάπαυση του πυρός».

«Αυτοί που είναι υπέρ του πολέμου έχουν θέσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κίνδυνο. Περιμένουμε δύο πράγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο είναι να έχουμε διαρκή ειρήνη. Το δεύτερο πράγμα που περιμένουμε από την ΕΕ είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσει την ευημερία που είχε επιτύχει.  Ο πόλεμος και οι κυρώσεις καταστρέφουν την ευρωπαϊκή οικονομία».

Η προοπτική ενός παγκόσμιου πολέμου είναι πιο επείγουσα από την οικονομική απειλή, είπε ο Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι ηγέτες της ΕΕ εξέταζαν το ενδεχόμενο ανάπτυξης μιας ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία. Αυτό, υποστήριξε, θα ήταν μια καταστροφική κλιμάκωση. «Όταν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ηγέτες λένε ότι εάν συνεχιστεί αυτό, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται απίστευτα υπερβολικό στην αρχή, αλλά με βάση τα γεγονότα είναι ένας πραγματικός κίνδυνος αυτή τη στιγμή».

«Οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν είναι αυτό για το οποίο θα έπρεπε να μιλάμε τώρα, αλλά μια κατάπαυση του πυρός», είπε ο Όρμπαν, εξηγώντας ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να ανασταλούν προτού επιτευχθεί μια διευθέτηση. Ό,τι και να συμβεί στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμπλακεί».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments