“Η Δύση θέλει να επιβάλει τον …νεοναζισμό στην Ευρώπη”

0
Dodekanisos

«Να επιβάλει τον νεοναζισμό στην Ευρώπη, αυτό προσπαθεί να κάνει η Δύση!». Αυτό επισημαίνει ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάϊ Πατρούσεφ κατά την διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Αλεξάντερ Στσιπκόφ «Ημιτελής ναζισμός» που έγινε στη Μόσχα. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Η Δύση έχει εισέλθει σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Οι Αγγλοσάξονες επιβάλλουν ανεπιτήδευτα τη νεοναζιστική ιδεολογία στους Ευρωπαίους σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τον στρατηγικό τους στόχο – να διαλύσουν τη χώρα μας, να καταστρέψουν τον ρωσικό κόσμο και να εξοντώσουν τους λαούς της Ρωσία», έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στη Μόσχα την Πέμπτη.

«Για να δικαιολογήσουν την παγκόσμια ανισότητα και να διαιωνίσουν τον μονοπολικό κόσμο, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις ιδέες της φυλετικής, εθνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανωτερότητας, στερώντας από ολόκληρους λαούς ευκαιρίες για ανεξάρτητη κοινωνικο-οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Patrushev, «τροφοδοτώντας τη εθνική διχόνοια, καλλιεργώντας και υποστηρίζοντας πλήρως τους υποστηρικτές του εξτρεμισμού, του σωβινισμού και όλων των μορφών ριζοσπαστισμού, η Δύση δημιουργεί πραγματική απειλή για τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες, την ασφάλεια, την κοινωνική σταθερότητα και την ενότητα της κοινωνίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments