Αρχική Videos “Η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη για την ήττα του Κιέβου”

“Η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη για την ήττα του Κιέβου”

0

 

Η Ουκρανία θα υποστεί «τρομερές απώλειες» ό,τι κι αν συμβεί με την προγραμματισμένη αντεπίθεσή της, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Petr Pavel. Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian επεσήμανε και τα εξής:
«Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να μην τελειώσει με νίκη του Κιέβου και οι δυτικοί υποστηρικτές του θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.  Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς και να τους υποστηρίξουμε να είναι επιτυχημένοι. Αλλά εσωτερικά, πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για άλλα ενδεχόμενα».

«Το Κίεβο δεν πρέπει να υποτιμά τους Ρώσους επειδή έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και ακόμα αρκετό εξοπλισμό», πρόσθεσε. Και φυσικά, «η άμυνα τους διευκολύνει γιατί η Ουκρανία θα υποστεί τρομερές απώλειες, ακόμα κι αν είναι καλά προετοιμασμένη», πρόσθεσε.

Στα τέλη Απριλίου, ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι «θα συμβεί μια αντεπίθεση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι επιτυχής. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε επίσης ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ήταν «γενικά έτοιμα να επιτεθούν» και περίμεναν μόνο εντολές από ανώτερους αξιωματούχους. Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του Politico πριν από μερικές εβδομάδες ισχυρίστηκε ότι ο κύριος υποστηρικτής της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ, ανησυχούσε ότι το αποτέλεσμα της αντεπίθεσης μπορεί να είναι κατώτερο των προσδοκιών.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments