Αρχική Videos “Η Δύση προετοίμαζε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εδώ και χρόνια”

“Η Δύση προετοίμαζε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εδώ και χρόνια”

0

Την πεποίθηση του ότι «η Δύση δεν αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία αλλά τις προετοίμαζε εδώ και χρόνια», ανέφερε στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης της χώρας, ο πρωθυπουργός της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν.

«Συνάδελφοι, σας ευχαριστώ. Ακριβώς όλοι μαζί καταφέραμε υπό την καθοδήγηση του Προέδρου μας να αντέξουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όταν περισσότερες από μυριάδες κυρώσεις επιβλήθηκαν κατά της χώρας μας με έναν μόνο στόχο: να καταστρέψουν την οικονομία της και να στερήσουν ουσιαστικά από τον πληθυσμό ευκαιρίες για κανονικά εισοδήματα. Αυτό προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια», σημείωσε ο Mishustin. Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε λόγια εκτίμησης σε όλους όσους συμμετέχουν στην προετοιμασία των μέτρων για την αντιμετώπιση των κυρώσεων. «Τέτοιες αποφάσεις βοήθησαν την οικονομία να προσαρμοστεί και να ξεκινήσει την αναπτυξιακή πορεία και επέτρεψαν να περιορίσει τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Η Ρωσία στον στρατιωτικό-πολιτικό και διπλωματικό της σχεδιασμό λαμβάνει υπόψη τις προσπάθειες της Δύσης να υποδαυλίσει συγκρούσεις κοντά στα σύνορά της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν. «Μένουμε σε επιφυλακή, το βλέπουμε αυτό και τα λαμβάνουμε όλα υπόψη στον σχεδιασμό μας από πολιτική, στρατιωτική, διπλωματική και άλλες απόψεις», είπε. «Η Δύση προσπάθησε να παρασύρει τη γεωργιανή ηγεσία στη δημιουργία ενός λεγόμενου δεύτερου μετώπου», τόνισε ο Λαβρόφ, αλλά οι σημερινοί ηγέτες της Γεωργίας «δείχνουν μια υπεύθυνη προσέγγιση, η οποία βασίζεται στα θεμελιώδη συμφέροντα του λαού τους, και απορρίπτουν αυτό το είδος σχέδια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments