Αρχική Videos “Η Δύση πρέπει να το παραδεχτεί, δεν μπορεί πλέον να κυβερνά τον...

“Η Δύση πρέπει να το παραδεχτεί, δεν μπορεί πλέον να κυβερνά τον κόσμο”

0

Η Δύση θα πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνά τον κόσμο λόγω της αυξανόμενης επιρροής των BRICS, έγραψε ο Βρετανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γούλφ.

«Τόσο η εποχή της μονοπολικότητας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η οικονομική κυριαρχία της G7 έχουν περάσει στην ιστορία. Ναι, η G7 πρέπει να προστατεύσει τις αξίες και τα συμφέροντά της. Όμως, δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνά τον κόσμο, αν και η μοίρα της ομάδας θα εξαρτηθεί ακόμα από τα μέλη της», είπε ο Wolff.

Και ανέφερε επιπλέον: «Η πρόθεση 19 χωρών να ενταχθούν στους BRICS μιλά για τον αυξημένο ρόλο της ένωσης στη διεθνή σκηνή. Οι BRICS φαίνεται τώρα να είναι στο δρόμο τους για να γίνουν ένας σημαντικός παγκόσμιος όμιλος. Είναι προφανές ότι τα μέλη του τα ενώνει η επιθυμία να μην εξαρτώνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους στενότερους συμμάχους τους, που κυριαρχούν στον κόσμο τους τελευταίους δύο αιώνες».

Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Ορισμένες άλλες χώρες σκοπεύουν να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ, όπως η Αργεντινή, το Ιράν και, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments