Αρχική Videos “Η Δύση οδηγεί τα πράγματα σε μια πυρηνική αποκάλυψη”

“Η Δύση οδηγεί τα πράγματα σε μια πυρηνική αποκάλυψη”

0

«Η συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική αποκάλυψη», προειδοποίησε σε νέες δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντίμτρι Μεντβέντεφ. Τόνισε μάλιστα ότι «η Δύση θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού απειλώντας τη Μόσχα».

«Ένα μεγάλο επίτευγμα της σοβιετικής και ρωσικής ηγεσίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν ότι μπόρεσε να διατηρήσει το πυρηνικό δυναμικό της χώρας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Izvestia τη Δευτέρα.

«Η Δύση βρίσκεται σε παραλήρημα  αν πιστεύει ότι, μετά τη Σοβιετική Ένωση, θα μπορέσει να θάψει και τη σύγχρονη Ρωσία χωρίς σημαντικά προβλήματα για τον εαυτό της, πετώντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αν τεθεί σοβαρά το ζήτημα της ύπαρξης της Ρωσίας, δεν θα κριθεί στο ουκρανικό μέτωπο. Θα αποφασιστεί μαζί με το ζήτημα της περαιτέρω ύπαρξης ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού», προειδοποίησε.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που συνεχίζουν να αντλούν όπλα την Ουκρανία και να αποτρέπουν όλες τις προσπάθειες αποκατάστασης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αρνούνται να κατανοήσουν ότι οι στόχοι τους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε απόλυτο φιάσκο. Ήττα για όλους. Μια κατάρρευση. Η Δύση και οι «δορυφόροι» της αντιπροσωπεύουν μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι μεγαλύτερος σε αριθμούς και πολύ ισχυρότερος. Η ήρεμη δύναμη της μεγάλης μας χώρας και η αξιοπιστία των εταίρων της είναι το κλειδί για τη διατήρηση του μέλλοντος για ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments