Αρχική Αθλητικά νέα Η δικαίωση του Σκαλόνι στο πρόσωπο του Εμιλιάνο Μαρτίνες

Η δικαίωση του Σκαλόνι στο πρόσωπο του Εμιλιάνο Μαρτίνες

0
Dodekanisos

Η Αργεντινή είναι η νέα πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, καθώς κατέκτησε το Copa America κόντρα στη Βραζιλία (1-0). Εν πολλοίς αυτή της η επιτυχία οφείλεται στην ηγετική παρουσία που παρουσίασε ο Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο στον ημιτελικό κόντρα στην Κολομβία χρειάστηκε η συμβολή του Μαρτίνες. 

Συγκεκριμένα στον ημιτελικό κόντρα στους «καφετέρος» η «αλμπισελέστε» νίκησε 3-2 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να αποκρούει τρία εξ αυτών! O τερματοφύλακας της Άστον Βίλα είχε αποκρούσει τις εκτελέσεις των Σάντσες, Μίνα και Καρντόνα. Κάπως έτσι η Αργεντινή είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό, τον οποίο και κατέκτησε στο «Μαρακανά». 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι επανάφερε τον Μαρτίνες στην Εθνική και μπορούν να αισθάνονται και οι δύο δικαιωμένοι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το κεφάλαιο Άρσεναλ

Ήταν καλοκαίρι του 2010, όταν ο 17χρονος τότε Μαρτίνες με δική του απόφαση «εγκατέλειψε» την πατρίδα του. Άφησε πίσω την οικογένεια του και έκανε το μακρινό ταξίδι μέχρι την Αγγλία για λογαριασμό της Άρσεναλ. Η οικογένεια του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και εκείνος ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στην Άρσεναλ δεν έπαιξε ποτέ βασικός. Πάντα έφευγε δανεικός. Όταν τραυματίστηκε ο βασικός Μπερντ Λένο, βρέθηκε από σπόντα να υπερασπίζεται την εστία των «κανονιέρηδων».

Σε ένα Άρσεναλ-Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων». Τότε ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνλοντ επιχείρησε ένα μακρινό δυνατό σουτ. Η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία προς την εστία και ο Μαρτίνες με απίστευτα ρεφλέξ, έδιωξε με τα ακροδάχτυλα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Με την Άρσεναλ κέρδισε το κύπελλο Αγγλίας (2019) και τρία Community Shields. Εκ των οποίων μόνο σε αυτό του 2020 ήταν βασικός. 

Μετά τον νικηφόρο τελικό κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ, ο Μαρτίνες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα του. Αφιέρωσε το τρόπαιο στους γονείς του, που μόχθησαν ώστε ο Μαρτίνεζ, να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο. Πηγή: Football.london

Λίγο πριν τον τελικό κυπέλλου ο Μαρτίνες είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της Άρσεναλ. Μεταξύ άλλων είχε πει: 

«Ζούσαμε στο Μπουένος Άιρες και μπορούσα να βλέπω τους γονείς μου δύο φορές το μήνα επειδή όταν ταξίδευα, δεν μπορούσαν να αντέξουν τα έξοδα, ώστε να έρθουν. Οπότε ξέρω τι έκαναν, για να φτάσω στην κορυφή. Θυμάμαι κάποτε, που εκείνοι δεν έφαγαν, για να μην μείνουμε νηστικοί εγώ και ο αδερφός μου. Γνωρίζω ακριβώς τι έχουν περάσει. Βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου. Εξαιτίας της απαγόρευσης της μετακίνησης, έχω να τους δω ένα χρόνο. Είναι δύσκολο, όμως τους σκέφτομαι όταν αγωνίζομαι».

«Η Άστον Βίλα είναι βήμα προς τα πάνω για την καριέρα μου»

Η Άστον Βίλα είδε στον Μαρτίνες όλα αυτά που δεν εκτίμησαν στο Βόρειο Λονδίνο. Στο Μπέρμιγχαμ βρήκε την γη της επαγγελίας του. Τα πιο ευχάριστα 20 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν οι «χωριάτες».

«Όλοι πίστευαν πως έκανα βήμα προς τα πίσω με την επιλογή μου να αφήσω την Άρσεναλ και να πάω στην Άστον Βίλα. Εγώ, όμως, θεωρώ πως είναι βήμα προς τα πάνω για την καριέρα μου», είχε δηλώσει ο Μαρτίνες. 

Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Copa America

«Κάποιες στιγμές ήταν δύσκολα. Έχουμε όμως τον Εμιλιάνο και είναι φανταστικός. Τον εμπιστευτήκαμε», είχε δηλώσει ο Μέσι μετά το ματς με την Κολομβία. 

Ο Μαρτίνες, ίσως να μην είχε αρχίσει στο Copa America εάν δεν είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι. Ο Λιονέλ Σκαλόνι όμως τον εμπιστεύτηκε. Στο τέλος της διαδρομής κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της Αργεντινής μετά το 1993. Ο Μαρτίνες στον δρόμο προς την κορυφή έπιασε τέσσερα πέναλτι και κράτησε τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του. Ούτε στον τελικό δέχθηκε γκολ και δικαιωματικά κέρδισε το «χρυσό γάντι» του Copa America. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments