Αρχική Στήλες Απόψεις Η διαιτησία δεν είναι αγγαρεία…

Η διαιτησία δεν είναι αγγαρεία…

2
diaititis filtro
Dodekanisos

…Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα στο παιχνίδι που έγινε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο γήπεδο Κοσκινού, ανάμεσα στον Διγενή και τον Φοίβο για το εφηβικό πρωτάθλημα.
Όταν δύο παιδιά παραφέρονται λεκτικά η κάνουν λάθος να χτυπήσουν αντίπαλο σε ένα τέτοιο αγώνα, τα καλούμε, τους κάνουμε συστάσεις και αν συνεχίσουν τον καυγά τότε καλούμε τους προπονητές τους να τους αντικαταστήσουν. Σήμερα πάλι για ακόμη μια φορά αμαυρώθηκε η διαιτησία διότι έστειλαν ένα νέο διαιτητή να σφυρίξει, τέλος πάντων, σε ένα αγώνα που αγωνιζόντουσαν δύο καλές ομάδες. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι οι καλοί διαιτητές πρέπει να διευθύνουν και αγώνες εφηβικού πρωταθλήματος για να δείχνουμε ότι τους υπολογίζουμε το ίδιο με τους αγώνες της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ κατηγορίας. Τα ανθρώπινα λάθη που έγιναν σήμερα σε ένα παιχνίδι εφήβων ήταν η αιτία να ακολουθήσουν σκηνές που δεν πρέπει να βλέπουμε στα γήπεδα. Σίγουρα αδικαιολόγητος ο προπονητής που δεν λειτούργησε καθόλου πυροσβεστικά και να αποτρέψει τις εικόνες είδαν παιδιά δικά του και της αντίπαλης ομάδας!!!! Και τι έγινε στο τέλος –τέλος που δύο παίκτες αποβλήθηκαν??? Χάθηκε ο κόσμος??? Ακόμα και αν δεν έφταιγαν?? Ας δεχτούμε ότι έκανε λάθος ο διαιτητής!!!! Ήταν αντίδραση αυτή?? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ!!!!!!
Δεν έχει ενδιαφέρον ποιος ξεκίνησε τι και πως!!!! Το θέμα είναι που φτάσαμε!!!!!
Ας είναι η τελευταία φορά που είμαι υποχρεωμένος να αναφέρομαι σε τέτοια γεγονότα!!!!!! Λυπάμαι πραγματικά, διότι αντί ένας αγώνας να είναι γιορτή ποδοσφαίρου τον μετατρέπουμε σε αρένα άλλου αθλήματος!!!!!
Κατανοώ τον όποιο θυμό για τα λάθη της διαιτησίας, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραφερόμαστε!!!!!
Το άριστα ας μην το κάνουμε μηδέν για κάποια λάθη ανθρώπινα!!!!

Ηλίας Λοίζος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FONTAN
FONTAN
10 years ago

κυριε Λοιζο, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΙΜΙΛΗΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΩΣΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΗΘΟΣ.

Ηλιας Λοϊζος
Ηλιας Λοϊζος
10 years ago

Για τους προπονητές συμφωνούμε απόλυτα φίλε fontan!!!!!
Τωρα για τους διαιτητές διαφωνούμε στο ότι τα παιδιά που ρίχνονται στην μάχη να σφυρίξουν ας μην τα στέλνουμε ως πρώτα βιολιά αλλά ως δεύτερα!!!Εννοώ όχι διαιτητές αλλά βοηθούς και να βλέπουν τον έμπειρο πως λειτουργεί και με τι ψχυχολογία συμπεριφέρεται!!!