Αρχική Επικαιρότητα Η Citigroup θα απολύσει τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της

Η Citigroup θα απολύσει τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της

0
Mike Segar/Reuters
Dodekanisos

Αντιμέτωποι με απόλυση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Citigroup στις ΗΠΑ. Η Αμερικανική τράπεζα έχει δώσει τελεσίγραφο λίγων ημερών σε όσους εργαζομένους της δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι της Citigroup έχουν διορία έως τις 14 Ιανουαρίου προκειμένου να… εμβολιαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών και θα απολυθούν μέχρι τα τέλος του μήνα. Εκτός αν έχουν λάβει ειδική εξαίρεση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η τράπεζα των ΗΠΑ είχε κάνει γνωστό από τον Οκτώβριο ότι θα απαιτήσει από το προσωπικό να είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες της Wall Street όπως η Goldman Sachs & Co, η Morgan Stanley και η JPMorgan Chase & Co (JPM.N) έχουν ζητήσει από ανεμβολίαστους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι. Ωστόσο δεν έχουν φτάσει σε ακραίες αποφάσεις περί απολύσεων.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το Reuters, η Citigroup δεν είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που επιχειρεί να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αντίστοιχες πολιτικές έχουν ακολουθήσει η Google και η United Airlines, αλλά με διαφορετικούς βαθμούς αυστηρότητας.

Πάντως, περισσότερο από το 90% των εργαζομένων της Citigroup, στις ΗΠΑ, έχει εμβολιαστεί. Ενώ η διοίκηση αναμένει ότι το νούμερο θα αυξηθεί μέχρι το πέρας της διορίας. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments