Αρχική Αθλητικά νέα Η Χάιντουκ Σπλιτ την πάτησε όπως ακριβώς και οι Ελληνικές ομάδες

Η Χάιντουκ Σπλιτ την πάτησε όπως ακριβώς και οι Ελληνικές ομάδες

0
Dodekanisos

Η Χάιντουκ Σπλιτ της Κροατίας την πάτησε από κάποια Τομπόλ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Όπως ακριβώς την έπαθαν οι Ελληνικές ομάδες από Βελέζ η ΑΕΚ και από Αστάνα ο Άρης!

Ιστορικός αποκλεισμός

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Στην ιστορική ομάδα της Κροατίας αγωνίζονται κάποιοι γνωστοί μας όπως για παράδειγμα ο Μάρκο Λιβάγια (πρώην ΑΕΚ), ο Δημήτρης Διαμαντάκος (πρώην Ολυμπιακός) και ο Ζάιρο Σίλβα (πρώην ΠΑΟΚ). Η Χάιντουκ Σπλιτ κατάφερε να αποκλειστεί από την Τομπόλ Κοστανάι, την οποία κέρδισε 2-0 εντός, αλλά έχασε 1-4 στο Καζακστάν! Συγκεκριμένα η κανονική διάρκεια τελείωσε 3-1 το ματς πήγε παράταση και εκεί η Χάιντουκ «λύγισε».

Εξαγριωμένοι οπαδοί τα «έσπασαν»!

Μετά την ήττα ακολούθησε ο κακός χαμός στο Σπλιτ της Κροατίας. Οι αγανακτισμένοι φίλαθλοι της Χάιντουκ τα έκαναν γης μαδιάμ. Μάλιστα τα γραφεία της διοίκησης έγιναν γυαλιά καρφιά. Ο Τζενς Γκούσταφσον δεν ήξερε πως να απολογηθεί και αρκέστηκε να πει: «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο μάλλον να εξηγήσουμε πως έγιναν τόσα πολλά λάθη σε ένα παιχνίδι», τόνισε ο Σουηδός προπονητής. Ενώ ο Λόβρε Κάλινιτς τερματοφύλακας και αρχηγός της Χάιντουκ δήλωσε: «Είναι ντροπή, απολογούμαι σε εσάς τους φιλάθλους μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε». 

Το κοινό της Χάιντουκ με τις Ελληνικές ομάδες

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται για τον Κροατικό σύλλογο. Βέβαια κατά την δική μου οπτική, θυμίζει αρκετά περίπτωση Ελληνικών ομάδων. Τι εννοώ; Όλες τους έχουν απαιτήσεις. Πάμε για καλή πορεία στην Ευρώπη. Μετά μένουν εκτός και ονειρεύονται πρωταθλήματα και κύπελλα. Όμως στο τέλος μένουν με την «λιγούρα»!

Η Χάιντουκ τελευταία φορά που έπαιξε σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν το 2011. Έκτοτε έχει υποστεί αρκετά και ισχυρά «πατατράκ» στην Ευρώπη. Το 2013 αποκλείστηκε από τον τρίτο προκριματικό του Europa League από την Ντίλα Γκόρι. Μάλιστα είχε ηττηθεί μέσα-έξω. Το 2015 αποκλείστηκε από τα play off του Europa από την Σλόβαν Λίμπερετς. Πάλι είχε γνωρίσει ήττες μέσα-έξω.

Φωτογραφία με οπαδούς της Χάιντουκ από το 2019 όταν και είχαν κάνει ντου στον αγωνιστικό χώρο μετά την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό 1-3 της ομάδας του από την Γκζίρα της Μάλτας.

Το 2016 είχε γνωρίσει αποκλεισμό στα πέναλτι από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το 2019 είχε υποστεί ένα από τα μεγαλύτερα «σοκ» στην ιστορία της. Είχε κερδίσει στη Μάλτα 2-0 την Γκζίρα Γιουνάιτεντ και έχασε στη ρεβάνς του Σπλιτ με… 1-3! Παρουσία χιλιάδων φιλάθλων της. Ενώ πέρυσι είχε αποκλειστεί εύκολα σε μονό αγώνα από την Γαλατασαράι. Έχει να πάρει το πρωτάθλημα από το 2005 και είναι χωρίς κύπελλο από το 2013. Πόσα να αντέξουν οι φίλοι της; 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments