Αρχική Επικαιρότητα Η Ben & Jerry’s σταματάει πωλήσεις στα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη

Η Ben & Jerry’s σταματάει πωλήσεις στα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη

0
(FILES) In this file photo taken on May 19, 2021 Ben and Jerry's ice cream is stored in a cooler at an event where founders Jerry Greenfield and Ben Cohen gave away ice cream to bring attention to police reform at the US Supreme Court in Washington, DC. - American ice cream-maker Ben & Jerry's announced on jULY 19, 2021 they would stop selling their ice cream in the occupied Palestinian territories, saying its sale "is inconsistent with our values." (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Dodekanisos

Η εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s αναμένεται να διακόψει τις πωλήσεις της στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της θεωρεί την στάση του Ισραήλ «ασυμβίβαστη με τις αξίες της». 

Συγκεκριμένα η εταιρεία παρόλο που έχει μία μακρόβια συνεργασία με το Ισραήλ, δεν θα ανανεώσει την άδεια της. Αξίζει να σημειωθεί πως η άδεια εκπνέει το 2022.

Ο κατασκευαστής παγωτού με έδρα το Βερμόντ των ΗΠΑ τόνισε πως θα συνεχίσει τις πωλήσεις εντός Ισραήλ. Όμως το προϊόν της δεν θα διανέμεται στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη. Η συνεργασία με το Ισραήλ, θα συνεχιστεί με διαφορετική συμφωνία, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτήρισε «ηθικό λάθος» την απόφαση της εταιρείας. Ενώ συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως θα αποδειχθεί σε επιχειρηματικό λάθος. Το μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ δείχνει πως έχουν χάσει εντελώς τον δρόμο τους. Το μποϊκοτάζ δεν θα λειτουργήσει και θα το πολεμήσουμε με όλη την δύναμή μας», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γαϊρ Λαπίντ καταδίκασε την απόφαση της Ben & Jerry’s. «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί», είπε. Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση «μία ντροπιαστική συνθηκολόγηση στον αντισημιτισμό».

Θέση για την απόφαση αυτή πήρε και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου της αντιπολίτευσης. «Τώρα εμείς οι Ισραηλινοί ξέρουμε ποιο παγωτό ΔΕΝ θα αγοράσουμε», έγραψε στο twitter. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments